Liibanonis keelati film «Wonder Woman», kuna peategelast kehastav näitleja on iisraellanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gal Gadot
Gal Gadot Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Maailma kinodesse jõudis uus film «Wonder Woman», kuid seda ei näe liibanonlased, kuna Liibanoni võimud keelasid nimetatud filmi näitamise.

Liibanoni majandus- ja kaubandusministeeriumi teatel astusid nad samme, et sealsete kinode ekraanidel ei oleks näha Wonder Womanit kehastavat Iisraeli näitlejannat Gal Gadot, edastab cnn.com.

Gal Gadot
Gal Gadot Foto: Frazer Harrison/AFP/Scanpix

Liibanoni kinokett Grand Cinemas teatas Twitteris kinokülastajatele: ««Wonder Woman» keelati Liibanonis, kuna selle peaosas on iisraellanna Gadot, kes on olnud oma riigi kaitseteenistuses».

Gal Gadot / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Gal Gadot / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Liibanoni ja Iisraeli suhted on aastakümneid väga halvad olnud, kõige hiljutisem sõjaline konflikt leidis aset 2006. aastal. Iisrael saatis siis Liibanoni maaväeüksused ja tegi õhurünnaku, milles hukkus kaks Liibanoni sõdurit ning kolm rööviti Iisraeli sõdurite poolt. Relvavägivallas kaotas elu umbes 1000 liibanonlast.

Liibanon kehtestas siis Iisraeli kaupadele embargo ja Iisraeli kodanikele Liibanoni sissesõidukeelu.

Samas on neid liibanonlasi, kes on võimude otsuse suhtes mitte näidata filmi «Wonder Woman», väga kriitilised, käivitades sotsiaalmeedias kampaania, milles nõutakse selle filmi näitamist.

Filmi «Wonder Woman» reklaamplakat Liibanonis Beirutis
Filmi «Wonder Woman» reklaamplakat Liibanonis Beirutis Foto: Hussein Malla/AP/Scanpix

«Gal Gadot võib olla Iisraeli päritolu, kuid me läheme kinno vaatama filmi ja seiklusi, mitte ei otsi linateosest kahe riigi poliitilisele ja sõjalisele konfliktile viitavat,» teatasid liibanonlased.

Gal Gadot
Gal Gadot Foto: Faye Sadou/ADM/Capital Pictures/FS/ADM/Capital Pictures/Scanpix

Liibanonis on ka varem keelatud filme, milles mängib Gadot.

«Wonder Womani» taga on Warner Bros stuudio, selle esindajad ei ole Liibanoni otsust kommenteerinud.

Film «Wonder Woman» põhineb samanimelisel koomiksitegelasel, kelleks on supervõimetega naine.

Filmi sisu: ameeriklasest piloot Steve Trevor kukub oma lennukiga alla Themyscira saarel, kus ta räägib Diana nimelisele naisele Esimesest maailmasõjast. Diana lahkub kodust, et sõda takistada ja temast saab Wonder Woman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles