Manchesteri rünnakus vigastatud ema sai oma tütre hukkumisest teada alles nüüd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saffie Rose Roussos
Saffie Rose Roussos Foto: AP/Sanpix

Ühendkuningriigi keskosas asuvas Manchesteris leidis 22. mail aset enesetapurünnak, milles kaotas elu 22 ja sai vigastada üle 100 inimese.

Hukkunutest noorim oli kaheksa-aastane Saffie Rose Roussos, kelle ema ja õde said vigastada, kuid jäid ellu, edastab The Sun.

Saffie Rose Roussos / AP/SCANPIX
Saffie Rose Roussos / AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

22-aastane enesetapuründaja, Liibüa päritolu Salman Abedi lasi end õhku pärast USA popstaari Ariana Grande kontserti Manchester Arenal, kui kontserdikülastajad hakkasid lahkuma.

Salman Abedi
Salman Abedi Foto: Greater Manchester Police/AP/Scanpix

Saffie Rose Roussos oli Grande kontserdil koos oma 48-aastase ema Lisa Roussose ja vanema õe Ashlee Bromwichiga. Nad sattusid plahvatuskohta, Saffie hukkus sündmuskohal.

Lisa Roussos sai plahvatuses raskelt vigastada, talle tehti operatsioon ja ta pandi kunstlikku koomasse. Naine ei teadnud kooma tõttu oma noorema lapse surmast.

Lisa Roussose mees, 43-aastane Andrew Roussos kinnitas tütre surma. Peres kasvab ka kümneaastane poeg Zander.  

Saffie Rose Roussos.
Saffie Rose Roussos. Foto: SWNS.com/Scanpix

Perekonna sõber Mike Swanny sõnas meediale, et Lisa on nüüd teadvusel ja talle öeldi, et Saffie hukkus plahvatuses, olles rünnaku noorim ohver.

Lisa Roussose vanem tütar Ashlee sai Manchester Arenal vigastada, kuid mitte nii raskelt kui ta ema.

Manchesteri kesklinna St.Ann Square’ile on rünnaku ohvrite mälestuseks toodud tuhandeid lilli, õhupalle, kaarte ja küünlaid ning sotsiaalmeedias käivitati kannatanute ja hukkunute perede abistamiseks korjandus.

Hukkunute mälestamine Manchesteris
Hukkunute mälestamine Manchesteris Foto: CHRIS J RATCLIFFE/AFP/Scanpix

Ariana Grande esineb Manchesteris sel pühapäeval, 4. juunil, koos veel mitme teise staariga, mälestades kontserdiga «One Love Manchester» rünnakus hukkunuid.

Ariana Grande
Ariana Grande Foto: MEGA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles