Rahvas jookseb tormi! Üle tuhande inimese on registreerunud sääsepüüdmisvõistlusele (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsk on tüütu vereimeja.
Sääsk on tüütu vereimeja. Foto: TOOMAS HUIK/POSTIMEES/SCANPIX

Millal Sina viimati sääse kinni püüdsid? Pead end lausa meistersääsepüüdjaks? Sel juhul peaksid kindlasti osa võtma Peipsi sääsepüüdmisvõistlusest. Konkurents võistlusel saab igal juhul tihe olema. 

Peipsi ääres toimub 17.juunil harilike kahetiivaliste pistesääskede püüdmise meistrivõistlused, mille  Facebooki üritusel on osalejaid juba ligi 1300 ja huvilisi 2300 kanti. On nii üksik- kui paarismäng, klassid on vastavalt kostüümile, kas ranna- või igapäevarõivas. Värvikate kostüümide eest on võimalus saada boonuspunkte. Oma abivahendeid ega sääski ei tohi kaasa võtta, lubatud on vaid kohalikud Peipsi isendid. Võidab see, kes enim sääski püüab, kihulaste eest saab lausa boonuspunkte!

Hea uudis osalejatele on, et sääski jagub kõigile püüdjatele. «Tänavu on sääskedega kõik hästi, neid on piisavalt,» ütles putukateadlane Urmas Tartes, kelle sõnul on sääski käesoleval aastal keskmisest rohkem, ent päris sääseuputusest ei tasu siiski rääkida.

Sääsepüüdmise meistrivõistluste idee on pärit Soomest, kus sääsepüüdmise MMi on korraldatud aastaid. 2010. aastal purustati Eesti pinnal aga maailmarekord, mil Rein Leib püüdis kahe minutiga 24 sääske. Viimast sündmust käis kajastamas lausa Euronews ja BBK Venemaalt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles