Uskumatu! Luisa Värk õpetab Läti pop-staarile eesti keelt!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Värk
Luisa Värk Foto: Erakogu

Kindlasti tekib mõnel küsimus, miks peaks soovima Läti popstaar laulda eesti keeles - kas tegemist võib olla kirgliku estofiiliga või on lihtsalt naaberrahva tugev vendlus veres? Läti pop-täht Lauris Reiniks avaldab põhjuse.

Lauris lihtsalt armastab eesti keelt ja eestlasi nii palavalt, et pea igakord, kui ta on loonud midagi Läti pop-muusika varasalve, sünnib sellest paralleelselt eestikeelne versioon. 

Hiljuti andis Lauris Reiniks välja uue singli «Ma mõtlen sinu peale». Tegemist on eestikeelse versiooniga Laurise lätikeelsest laulust «Es domāšu par tevi». 

Pop staar on rääkinud sellest, kuidas ta püüab oma oskusi pidevalt lihvida ja eestlaste käest nõu küsida. Sellel korral aitas teda telefoni teel Luisa Värk! 

Siin mõned toredad faktid Laurise ja tema uue eestikeelse singli «Ma mõtlen su peale» kohta:

1. Eestikeelne versioon «Ma mõtlen sinu peale» loodi koos tuntud kirjaniku Aapo Ilvesega. Muusika looja Lauris Reiniks.

2. Romantiline suvest kantud muusikavideo sellele laulule salvestati käesoleva aasta mai alguses Lõuna-Prantsusmaal ja Lätis.

3. Laulu ja video ideeks oli väärtustada oma teise poole leidmist, kellega joosta ja tantsida koos läbi elu. Nii headel kui halbadel aegadel. «Ärge kunagi ignoreerige inimesi, kes teist hoolivad, ühel päeval võite jõuda mõistmisele, et olete kaotanud teemanti, olles hõivatud kaljurahnude kogumisega».

4. Taustavokaalid laulis sisse Marta Kukarane, Laurise taustalaulja, kes on samuti lätlane.

Kuula, kuidas laulab Lauris uues singlis eesti keeles (õpetajaks Luisa Värk) ja naudi loo videos olevat koreograafiat, mille looja on Aija Strazdiņa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles