Video: Valge Maja akendes nähti kummalist punast valgust, kas USA presidendi kodus kummitab?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja
Valge Maja Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Möödunud pühapäeva õhtul nägid USA pealinnas Washingtonis Valge Maja juures olnud selle hoone paaris aknas kummalist punast valgust sähvimas ja kohe hakati sotsiaalmeedias spekuleerima, et millega tegemist olla võib, pakuti isegi seda, et seal kummitab.

Punast valgust oli näha USA presidendi Donald Trumpi residentsi teise korruse kahes aknas, mis jäävad Lafayette’i pargi suunas, edastab The Sun.

Valge Maja
Valge Maja Foto: Kuvatõmmis/Youtube

President Trump oli sel ajal Valges Majas, olles tagasi pöördunud oma esimeselt, üheksa päeva kestnud välisvisiidilt.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Valge Maja pressiosakonna esindajad eesotsas Sean Spiceriga ja presidenti turvav salateenistus ei ole kummalisi valgussähvatusi veel kommenteerinud ega selgitanud.

Valge Maja
Valge Maja Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Kuna ei olnud teada, mis seda põhjustas, hakkasid sotsiaalmeedias levima teooriad, ulatudes Valges Majas toimunud diskost kuni venelastele värvikoodide abil info edastamiseni.

Osa Twitteri kasutajatest arvas, et Donald Trumpi solaarium läks põlema või mängib president väga võimsat arvutimängu.

Ameeriklaste seas oli ka neid, kelle arvates võttis Trump Saudi Araabia teaduskeskusest kaasa sädeleva kera. Teada on, et Trump külastas Ar-Riyāḑis asuvat teaduskeskust, kus ta poseeris valguskera juures koos Saudi Araabia võimukandjatega.

Egiptuse president Abdel Fattah el-Sisi, Saudi Araabia kuningas Salman ja Donald Trump katsumas helendavat kera / Twitter.com
Egiptuse president Abdel Fattah el-Sisi, Saudi Araabia kuningas Salman ja Donald Trump katsumas helendavat kera / Twitter.com Foto: twitter.com

Üks praktilise meelega sotsiaalmeedia arvas, et Valge Maja akendest peegeldus kas kiirabi või tuletõrjeauto punane häiretuli.

Valge Maja leheküljel olev plaan näitab, et punast valgust oli näha ruumides, kus asub köök.

Oli ka neid, kes viitasid ajaloole ja teatasid, et varasemate USA presidentide vaimud ei ole lahkunud, vaid on ikka hoones, üritades Trumpi tööd segada ja teda ehmatada.

Osa ameeriklasi soovitasid kutusuda «Salatoimikute» seriaalist ja filmidest tuttavad FBI agendid Dana Scully ja Fox Mulderi, kuna tegemist võib olla millegi paranormaalsega. 

Valge Maja
Valge Maja Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

USA meedia teatel oli möödunud pühapäeval Valge Maja kahes aknas kummalist valgust näha umbes 20 minutit, kuid hiljem ei ole seda enam nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles