Video: kas hiiglaslik härgkonn või võltsing?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas väga suur härgkonn või võltsing?
Kas väga suur härgkonn või võltsing? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sotsiaalmeedias levivad video ja fotod, millel on näha meest suure loomaga, kes välimuse järgi võib olla härgkonn.

Selle püüdis ja tappis USAs Texases Batesville’is elav Markcuz Rangel, kelle väite kohaselt on tegemist kuuekilogrammise konnaga.

Rangel kirjutas Facebookis: «Olen Markcuz Rangel ja tahan jagada teiega ebatavalist fotot härgkonnast, kelle sain kätte Lõuna-Texases Batesvilli lähedal».

Ameeriklane poseeris pildil, ühes käes konn ja teises jahipüss.

Kas väga suur härgkonn või võltsing?
Kas väga suur härgkonn või võltsing? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Facebooki kasutajad avaldasid arvamust, et tegemist võib olla fotovõltsinguga, sest nii suurt härgkonna ei ole olemas, samal arvamusel on ka Texase looduskaitseameti pressiesindaja Steve Lightfoot, kelle sõnul ei vasta see foto tõele.

Lightfooti teatel saab konna suuremaks teha kui kaamera talle lähemale viia, tekitades optilise illusiooni.

«Selle konnaga tehti sama fototrikk, mida kasutavad kalamehed, et oma saaki suuremana näidata ehk kaamera viiakse saagile lähemale ja siis tehakse pilt. Siiski võib tegemist olla keskmisest suurema härgkonnaga,» teatas looduskaitsja.

Sotsiaalmeedia fotosid näinutest mitmed ei uskunud, et selline «koletis» tegelikult olemas on.

Härgkonn (Lithobates catesbeianus) kuulub konlaste sugukonda, selle esindajad elavad looduses Põhja-Ameerika ida- ja lääneosas, kuid ka Euroopas. Täiskasvanud härgkonnad võivad kaaluda kuni 500 grammi, kuid on ka rekordsuuri härgkonni, kelle kehakaal on ligi üks kilogramm ja pikkus 20 sentimeetrit. 

Härgkonnad looduskeskkonnas
Härgkonnad looduskeskkonnas Foto: /Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles