Video: alligaatorile õlut jootnud ameeriklasi süüdistatakse loomapiinamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Carolina mehi süüdistatakse loomapiinamises, kuna nad jootsid alligaatorile õlut
Lõuna-Carolina mehi süüdistatakse loomapiinamises, kuna nad jootsid alligaatorile õlut Foto: Kuvatõmmis/Youtube

CNNi teatel võtsid kaks meest möödunud nädalal Lõuna-Carolinas kinni noore alligaatori, kellele jootsid õlut ning nad jäädvustasid sündmuse, pannes fotod sellest sotsiaalmeediasse.

Loomakaitsjad mõistsid Ridgelandist pärit 20-aastase Joseph Floydi ja 21-aastase Zachary Browni hukka ning Lõuna-Carolina looduskaitseamet esitas neile esitati süüdistuse loomapiinamises, kohtus süüdimõistmisel võivad nad saada reaalse vangistuse.

Lõuna-Carolina mehi süüdistatakse loomapiinamises, kuna nad jootsid alligaatorile õlut
Lõuna-Carolina mehi süüdistatakse loomapiinamises, kuna nad jootsid alligaatorile õlut Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Juhtum sai alguse möödunud kolmapäeval, kui mehed nägid Jasperi maakonnas alligaatorit teed ületamas, nad võtsid roomaja kinni ja valasid vägisi talle õlut suhu. Pärast alligaatori õllega uimastamist lasid nad ta vabadusse, vaadatest kuidas ta lähedal asuvad veekogu poole suundus.

Noormehed panid juhtunust pildid sotsiaalmeediasse, need ei jäänud kaaskodanikel ja võimudel märkamata.

«Inimesed märkasid sotsiaalmeedia postitust ja andsid sellest meile teada, nad edastasid ka juhtunu kuvatõmmiseid,» sõnas Lõuna-Carolina looduskaitseameti pressiesindaja Kyndel McConchie.

Fotodel on näha, kuidas mehed alligaatori kaelast kinni hoiavad ja talle sunniviisiliselt õlut suhu valavad. Floyd ja Brown allkirjastasid pildiseeria «Gator Shotgun».

Veel ühel fotol on näha, et mehed on alligaatori suhu valanud niipalju õlut, et vaht hakkab suust välja voolama. Järgnenud pildil puhuvad mehed alligaatorile sigaretisuitsu näkku ja vajutavad õllepurki vastu tema nina.

Lisaks loomapiinamissüüdistusele peavad mehed maksma ka trahvi, mis võib ulatuda kuni 300 dollarini.

USAs kehtiva seaduse järgi on lubatud alligaatoreid küttida, kuid mitte niipalju, et see populatsiooni ohustaks. Samas ei ole seadusi, mis otseselt kaitseks alligaatoreid piinamise eest.  

Alligaator
Alligaator Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles