Näitlejad paljastasid kummalisi fakte «Kariibi mere piraatide» võtetelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Depp piraadikapten Jack Sparrowna
Johnny Depp piraadikapten Jack Sparrowna Foto: Film Frame/AP/Scanpix

Esimene film «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus» valmis 14 aastat tagasi, nüüdseks on jõutud viienda filmini, mis kannab pealkirja «Salazari kättemaks», tuues juba sisse 382 miljonit dollarit ja näidates et huvi piraadikapten jack Sparrow vastu ei ole aastate jooksul kahanenud. 

Kolm «Kariibi mere piraatide» filmides osalenud näitlejat, Jack Davenport, kes kehastas kommodoor James Norringtoni, Lee Arenberg, kes mängis kurja saatusega piraati Pintelit ja David Bailie, kes kehastas tumma piraat Cottonit, paljastasid mis on aastate jooksul selle filmiseeria võtetel toimunud.

Jack Davenport kommodoor James Norringtonina
Jack Davenport kommodoor James Norringtonina Foto: pirates.wikia.com
Lee Arenberg piraat Pintelina
Lee Arenberg piraat Pintelina Foto: Kuvatõmmis/Youtube
David Bailie tumma piraat Cottoni rollis
David Bailie tumma piraat Cottoni rollis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Darth Vader õpetas piraate võitlema - kõik «Kariibi mere piraatides» osalenud näitlejad, ka need, kes olid massistseenides, pidid läbima lavalise võitluse kursused. Neid õpetas «Tähesõdades» Darth Vaderi võitlussteene teinud kuulus mõõgavõitleja Bob Anderson.

Osatäitjate ja tehnilise meeskonna söögile-joogile kulus miljoneid dollareid – kinnitamata andmetel ulatus kolme esimese «Kariibi mere piraadid» söögi-joogi maksumus 2,7 miljoni dollarini. Jack Davenporti teatel uuris ta catering-firma esindajalt, et kui palju nende söök maksab ja sai vastuseks, et eelarve on piiramatu.

«Ma täpselt ei tea, kuid võimalik, et midagi kahe miljoni kanti,» lausus teenindaja. Davenporti sõnul oli tal raskeseda uskuda, kuid toitlustamisele võis minna suur summa, sest nii näitlejaid kui võttemeeskonda oli palju ning kõik pidid korralikult söönuks saama.

Sajad mobiiltelefonid lõpetasid meres – produtsent Eric McLeod pidas kolmanda «Kariibi mere piraadid» filmi «Maailma lõpus» võtete lõppedes kõne: «Lõpetasime võtted, kokad valmistasid meile 170 000 söögikogust. Me ostsime 700 mobiiltelefoni, millest 240 jäävad alatiseks merre. Meil oli nii palju köit, et selle oleks saanud viis korda Maa ümber tõmmata. Näitleja Lee Arenbergi sõnul oli see kõne humoorikas ja jäi meelde.

«Numbrite väljatoomine näitas kui palju kulus midagi ja kui ulatuslikud olid võtted. Nii suure kaliibriga ja kulukaid filme ei tehta just sageli,» lisas Arenberg.

Stseeni, mis tõi kaasa suure koguse tasuta majoneesi – Arenbergist sai kogemata tasuta majoneesi eestseisja ja seda tänu sõnadele, mis ta ütles Johnny Deppi tegelasele, piraadikapten Jack Sparrowle.

Johnny Depp piraadikapten Jack Sparrowna
Johnny Depp piraadikapten Jack Sparrowna Foto: Film Frame/AP/Scanpix

Esimesest «Kariibi mere piraadid» filmist «Musta Pärli needus» jäi välja stseen, milles Arenbergi tegelane Pintel surus kapten Sparrow niiöelda nurka.

«Olime Isla Muerta koopas ja Johhny Depp oli ütlemas «parlay». Ta ütles kogu lause, kuid siis lisas, et see peaks olema prantsuse keeles ning sellega oleks pidanud stseen lõppema, kuid Depp jätkas improviseerimist, lisades midagi majoneesi kohta. Ma ei osanud talle vastuseks muud öelda, et kui «mulle meeldib majonees»,» meenutas Arenberg.

Arenberg lisas siis humoorikalt, et iga fänn, kes järgnevate aastate jooksul tahab temalt autogrammi, peab tooma talle ka purgitäis majoneesi.

Valminud on viis «Kariibi mere piraadid» filmi: 2003 «Musta Pärli needus», 2006 «Surnud mehe aardekirst», 2007 «Maailma lõpus», 2011 «Võõrastel vetel» ja 2017 «Salazari kättemaks».

Neis kõigis mängib peaosa Johnny Depp, kes on piraadikapten Jack Sparrow. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles