Eesti LGBT kogukonna juht: geid ei peaks varjama oma abikaasasid (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REUTERS
REUTERS Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

"Peame seda loomulikult positiivseks, et Belgia peaminister tuli poliitiliselt niivõrd olulisel sündmusel üldsuse ette oma samast soost kaasaga," ütleb Eesti LGBT kogukonna juht Kristel Rannaääre.

"LGBT+ inimesi on kõigis sotsiaalsetes gruppides, ka poliitikute hulgas, näiteks 2010. aastal nägime Islandi avalikult lesbist peaministrit Jóhanna Sigurðardóttirit," räägib Eesti LGBT Ühingu tegevjuht Kristel Rannaääre. 

"Paraku ei paista poliitlikutest LGBT+ inimesed nii väga välja, sest kardetakse oma maine pärast" lisab ta. 

Kas ka Eestis on loodud täna olukord, kus tähtsal sündmusel võiks abikaasade pildil seista geiabikaasa? "Jah, võiks küll. Hoolimata vastu võtmata jäänud rakendusaktidest tingitud puudujääkidest, on kooseluseadus jõustunud ja inimesed registreerivad oma kooselusid," ütleb LGBT juht ja lisab, et oma kooselu registreerimise võimalusega on riik andnud märku, et tunnustab erinevaid perekondasid.

G7 juhtide tippkohtumisel toimunud abikaasade ja partnerite ühispildistamisest võttis Melania Trump'i, Brigitte Macron'i ja Belgia kuninganna kõrval osa ka Luxemburgi "esimene härra" Gauthier Destenay. See on esimene kord, mil NATO riigipeade tippkohtumisel abikaasade pildi on ka geiabikaasa. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles