10 põnevat fakti suurärimees Jaan Tootsi kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toots
Jaan Toots Foto: Mihkel Maripuu

Suurärimehe Jaan Tootsi elu on värvikas: 60-aastane Jaan Toots sõuab teist korda abieluranda juba sellel nädalavahetusel. Jaani väljavalituks on Eesti üks rikkamaid naisi, Eve Kirs, kellega kohtuti mõned aastad tagasi Riias toimunud kinnisvaramessil. Jagame Teiega 10 fakti Jaan Tootsi värvikast elust. 

1. Lõpetas Tallinna Tehnikaülikooli 1981. aastal. Samal aastal sündis Kati Toots.

2. Jaan Tootsil on 5 last - vanim 33-aastane, noorim 3-kuune.

3. Jaan Toots on õppinud USA-s, FBI Akadeemias, seeriamõrvade uurimist. 

4. Jaani esimene naine, Kersti Toots, jäi beebiootele 17 aastaselt.

5. Mees läheb teist korda altari ette. Kuigi Jumala sõna järgi teist korda kirikus laulatada ei või. Kaks korda on altari ees käinud ka Eesti endine president, Toomas-Hendrik Ilves. 

6. Võib öelda, et Edgar Savisaar oli mees, kes aitas Jaan Tootsil karjääri alustada - 1981. aastal lõi Edgar Savisaar Eesti NSV Siseministeeriumi alla eriteenistuse, mille juhiks sai Jaan Toots.

7. Jaan Toots oli Politseiameti peainspektor vaid kaks päeva, 1997. aasta maikuus.

8. 2011. aastal kandideeris Jaan Toots peaministriks esindades Rahvaliitu.

9. Lindiskandaal

10. Jaan Tootsil on sünnikuupäev samal päeval kui Inglismaa kuninganna Elisabet I-l. Jaan Tootsi ja Eve Kirsi veebruaris sündinud tütre nimeks sai Elisabet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles