Kas tõesti? Salvador Sobral sai Portugalis pühakuks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali laulja Salvador Sobral
Portugali laulja Salvador Sobral Foto: SCANPIX

 «Hommik Anuga» saates sai sõna eestlanna Kaisa Masso, kes elab 2008. aastast Portugalis, töötades giidina ja andes lastele klaveritunde. Masso rääkis saatejuht Anu Välbale antud intervjuus, kuidas Portugal on pärast ootamatut Eurovisiooni võitu muutunud ning sellest, et Salvador Sobral on pühitsetud juba pühakuks.

Portugali jaoks on Eurovisiooni võit kindlasti tohutu tähtsusega, arvestades seda, et Portugal on olnud poliitilises mõttes Euroopa must lammas. Ühe aasta jooksul on paljugi muutunud –  lisaks ootamatule Eurovisiooni võidule, sai paar kuud tagasi Portugali vutimeeskond jalgpalli maailmameistrivõistluste tiitli. Selline hea tähtede seis, on mõjunud positiivselt – Portugal on kui tuhast tõusnud.

Kaisa Masso rääkis saates, et enne eurovõitu Salvador Sobralit ei tuntud. Pigem teati tema õde, Luisa Sobralit, keda Portugali raadiojaamad on mänginud. Keegi ei teadnud, et selline pärl nagu Salvador, on Portugali muusikailmas.

Uskumatu kokkusattumus tundub see, et samal päeval kui toimus Eurovisiooni lauluvõistluse finaalkontsert, külastas Portugali paavst Franciscus. Seostades Eurovisiooni võitu just selle suursuguse külalisega, on sotsiaalmeedias liikumas pildid sellest, kuidas Salvador Sobrali pea on asendatud paavsti peaga. Seega, võib öelda et Salvador Sobral on pühitsetud pühakuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles