Itaalia prillipoodi on röövitud 45 korda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia prillipoodi on röövitud 45 korda
Itaalia prillipoodi on röövitud 45 korda Foto: SCANPIX

Itaalia väljaanne La Stampa kirjutas kurioossest prillipoest, mida on röövitud 45 korda.

Prillipood asub Napolis kurikuulsas Secondligiano linnaosas.  

Poe omaniku, 60-aastase naise sõnul võib see röövimiste arv lausa maailmarekord olla.

Esimene rööv leidis aset 1990. aastate alguses, viimane aga möödunud nädala laupäeval. Siis lõppes asi siiski röövikatsega.

Laupäevane juhtum sai alguse, kui poe ette sõitis kaks isikut mootorrattal. Mootorratta numbrid olid kleeplindiga kinni pandud. Mehed sisenesid poodi ja ähvardasid müüjat.

Poe omanik oli samuti sel ajal kaupluses ning hakkas karjuma. Karjumise peale jooksid tänaval patrullinud politseinikud kohale. Röövlitel õnnestus põgeneda, kuid nad olid sunnitud oma mootorratta maha jätma.

«Aastate jooksul olen õppinud kindlaks tegema, kes on röövel. Kui tunnen sellise ära, hakkan valju häälega karjuma. Sellisel viisil on end kõige lihtsam kaitsta. Relvaga röövijaid on olnud väga vähe. Vist arvatakse, et mis vanemapoolne naine ikka teeb,» lausus poeomanik.

Naise sõnul soovitavad ta sugulased ja sõbrad poe mõnda turvalisemasse paika kolida.

«Olen  samas paigas prillipoodi pidanud 30 aastat. Miks ma peaksin lahkuma? Röövlid peaksid seda tegema, mitte mina,» lisas itaallanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles