Video: keegi viis oma prügi Marsile? Nüüd leiti sealt väidetavalt vana kassaaparaat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsil on kassaaparaat või kirjutusmasin?
Marsil on kassaaparaat või kirjutusmasin? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Vandenõuteoreetikud ja ufokütid jätkavad USA kosmoseagentuuri NASA Marsi fotodes «kaevamist», leides aina uusi objekte, mis on omased Maale ja inimtsivilisatsioonile.

Marsi kulguri Curiosity poolt möödunud aasta augustis tehtud fotol olevat vana kassaaparaat või kirjutusmasin, edastab Daily Mail.

Marsil on kassaaparaat või kirjutusmasin?
Marsil on kassaaparaat või kirjutusmasin? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Varasemal ajal leitud objektid ulatuvad seinast seina alates koljudest ja õllepudelitest kuni linnajäänusteni.

Nüüdsel sotsiaalmeediasse jõudnud Marsi fotol olevat teoreetikute sõnul kas kassaaparaat või kirjutusmasin, psühholoogide arvates on see jälle pareidoolia juhtum ehk tundmatut objekti seostatakse varem teadaoleva ja tuntuga.

NASA kulguri tehtud fotol on näha midagi pinnasest tumedamat, mille kuju meenutab Maal varasemal ajal kasutusel olnud masinaid.

«Me ei väida, et tegemist on sellise masinaga, kuid miks mitte. Võimalik, et see on hoopis midagi sellist nagu oli Teise maailmasõja aegne kuulus kaasaskantav šifreerimismasin Enigma,» teatas lehekülg UFO Sightings Daily.

Üks Enigma šifreerimismasinatest / wikipedia.org
Üks Enigma šifreerimismasinatest / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Vandenõuteoreetikute arvates üritavad nii NASA kui teised kosmoseagentuurid varjata fakti, et kunagi oli Punasel planeedil tsivilisatsioon, mis tuumasõjas hävines.

«Võimalik, et NASA avaldab meelega madalakvaliteedilisi pilte, et varjata kunagi Punasel planeedil toimunut. Piltidel olevad esmed ja objektid meenutavad Maal olevaid, NASA üritab neid varjata fotosid hägustades,» teatasid ufokütid.

Väidetavast kassaaparaadist või kirjutusmasinast pilte näinud kommenteerisid sotsiaalmeedias humoorikalt, et selle kassaaparaadi abil võidi müüa UFO konverentsidele pileteid või kui see oli kirjutusmasin, siis kasutas seda mõni kuulus tulnukast kirjanik.

On ka neid, kelle arvates on Marsist juba ammu saanud prügimägi, kus on Maalt viidud praht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles