Rootslased ei saanud lõunavaheajal seksimise õigust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther

Põhja-Rootsi poliitik, sotsiaaldemokraatide esindaja Per-Erik Muskos tegi ettepaneku, et töötajad võiks saada lõunavaheajal seksimise õiguse, kuid Övertorneå linnavalitsus laitis selle plaani maha ja sellist õigust ei antud.

Plaani kohaselt oleks rootslased saanud ühe tunni pikkuse lõunavaheaja, et neil oleks võimalus minna töölt ühel korral nädalas koju seksima, kuid sel ajal oleks palk säilinud, edastab The Local.

Muskose sõnul oleks ta plaan aidanud suhteid säilitada ja parandada.

«See oleks olnud suurepärane, kui inimesed oleksid saanud minna keset tööpäeva koju ja seksinud siis, kui lapsi kodus ei ole. Tänapäeval on kõigil kiire ja seksimiseks jääb aina vähem aega,» sõnas Muskos selle aasta veebruaris oma ettepanekut telesaates tutvustades.

Ta selgitas, et on veel üks põhjus, miks ühetunnine seksipuhkus hea on. Övertorneå on väikelinn, kus rahvastik vananeb ja noortel on liiga kiire, et lapsi saada, kuid «seksivaheaeg» võib tuua beebibuumi.

Nüüd ilmnes, et selle linna konservatiivsed poliitikud on «lõunaseksi» vastu, neid oli rohkem kui pooldajaid ja selle tõttu ei saa rootslased lõunavaheajal koju seksima minna.

Övertorneå linnapea Tomas Vedestigi arvates ei peaks linnajuhid sekkuma inimeste intiimellu,  sest seks on igaühe eraasi.

Kui Muskos oma ettepaneku esitas, tekitas see kogu Rootsis diskussiooni ning seda kajastasid veel mitmete riikide väljaanded.

«Ma ei ole kokku lugenud, kui mitme riigi ajakirjanikud on mind intervjueerinud seoses «lõunaseksiga». Selle vastu tundis huvi BBC ja seda mainis ka USA president Donald Trump,» lausus linnapea.

Vedestig lisas, et seksiteema viis tähelepanu kõrvale linna jaoks tähtsatelt asjadelt ja tal on hea meel, et see teema on nüüd lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles