Pärnu raekojas heliseb Beethoven

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keelpillikvartett.
Tallinna keelpillikvartett. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 5.aprillil astuvad Pärnu raekojas lavale Tallinna keelpillikvartett ning duo, mille moodustavad pianist Marje Lohuaru ja viiuldaja Urmas Vulp, kes esitavad Ludwig van Beethoveni loomingut.

Pärnu Kontserdibüroo juhatuse liikme Helen Erastuse teatel on 1984. aastal asutatud Tallinna keelpillikvartett Eesti üks staažikamaid kammeransambleid. Ansambel on esinenud kõikjal Euroopas, aga ka Jaapanis, Kanadas ja Iisraelis ning pälvinud 2003. aastal Heino Elleri nimelise muusikapreemia.

Tallinna keelpillikvarteti repertuaar on lai ja sinna kuuluvad teosed nii tuntud klassikutelt kui Eesti heliloojatelt. Mitmed autorid on kirjutanud teoseid spetsiaalselt Tallinna keelpillikvartetile.

Urmas Vulp on keepillikvarteti liige, kuid sellel kontserdil esineb ta koos pianist Marje Lohuaruga, kes on lõpetanud Tallinna riikliku konservatooriumi ja täiendanud end Peterburi konservatooriumis.

Urmas Vulp on täiendanud end pärast Tallinna riikliku konservatooriumi lõpetamist Moskva konservatooriumis ja ta on hinnatud viiuldaja.

Teisipäevasel kontserdil kõlab Tallinna keelpillikvarteti esituses Beethoveni kvartett op. 18 nr 2 G-duur ning duo Vulp-Lohuaru esituses Beethoveni sonaat nr10 op. 96 G-duur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles