Moslemitüdruku peast hijab'i ära tõmmanud USA õpetaja vallandati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemitüdruk
Moslemitüdruk Foto: PantherMedia / Scanpix

USAs New Yorgis jäi tööst ilma asendusõpetaja, kes ta õpilaseks olnud moslemitüdruku peast hijab'i ära tõmbas.

Kaheksa-aastase Safa Alzockary sõnul ütles õpetaja Oghenetega Edah talle, et ta eemaldab peakatte, kuid see ehmatas teda, edastab The Independent.

31-aastase asendusõpetaja ja ta õpilase juhtum leidis aset New Yorgis Benningtoni koolis ning kohaliku meedia teatel oli laps tundi seganud, istudes õpetaja toolile.  Õpetaja vihastas ja otsustas last karistada.

Klassis olnud laste sõnul oli õpetaja tüdrukul käskinud ta toolilt püsti tõusta, löönud teda vastu kätt ja siis öelnud, et kavatseb tal rätiku peast tõmmata.

Kooli kutsutud politsei teatel tõmbas õpetaja lapse peast hijab'i ära, kuid tegi seda nii lohakalt, et lapse parem silm sai kannatada. Safa Alzockary viidi Jacobi haiglasse, kus silmaarstid tal raskemat vigastust ei täheldanud, küll aga juhtumi tõttu silma kuivust.

«Õpetaja käitumist ei saa heaks kiita. Temaga lõpetati leping päevapealt ja ta ei saa enam tunde anda,» teatas haridusministeeriumi esndaja Michael Aicman.

Sotsiaalmeedias levib lugu, mille kohaselt oli õpetaja tõmmanud tüdrukult hijab'i peast juba siis, kui kui laps istus tema toolil.

Tüdruku isa Mohamed Alzockary sõnas, et õpetaja ei oleks tohtinud ta tütrega niimoodi käituda, vaid oleks pidanud ta kultuuritava kanda rätikut, austama.

«Kuidas saab õpetaja eeskujuks olla, kui ta niimoodi käitub. Minu tütar ehmatas,  sest tema jaoks oli rätiku eemaldamine ootamatu ja samas ka alandav,» lisas isa.

New Yorgi politsei teatel uurivad nad juhtumit koos haridusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles