Jimmy Kimmel FBI juhi vallandamisest: Trump arvab, et on ikka saates «Mantlipärija»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel Foto: ABC / Jimmy Kimmel Live/Scanpix

Jutusaatejuht Jimmy Kimmel kommenteeris USA presidendi otsust vallandada Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) peadirektor James Comey, nimetatades Trumpi sellist sammu diktaatorile omaseks.

Kimmeli sõnul on ameeriklased näinud alates Trumpi presidendiks saamisest igasuguseid kurioosumeid, kuid FBI juhi päeavpealt vallandamine on igasuguse piiri ületamine.

James Comey
James Comey Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

«Järjekordne hullumeelne päev Ühendriikides, mis on täis häbi ja alandust,» kommenteeris tuntud saatejuht.

«Trump käitub ja langetab otsuseid nagu diktaator. Ta arvab vist ikka, et on saates «Mantlipärija», milles tuli igal nädalal kõige nõrgemaks osutunud võistleja välja hääletada. Trump ei saa aru, et presidendiks olemine ei ole saate juhtimine,» nentis Kimmel.

James Comey (vasakul) ja Donald Trump
James Comey (vasakul) ja Donald Trump Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Kimmeli arvates on see kummaline, et president tahtis FBI juhtist vabaneda ajal, mil FBI uurib, kas Trumpi kampaaniameeskonnal võis Venemaaga sidemeid olla. 

Donald Trump
Donald Trump Foto: Ron Sachs/SIPA/Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Kimmel reklaamis ka hummorika teksti «Comey is My Homey» ja Comey pildiga T-särki, mis maksab 29.99 dollarit. Lisaks lubas ta Comey teemal kirjutada vihase kirja Trumpi administratsioonile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles