Suulu neiud peavad istmiku kinni katma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suulu neiud tantsimas
Suulu neiud tantsimas Foto: AFP / Scanpix

Aafrika kuulsa suulu hõimu neidudest tantsijad peavad oma istmiku  kinni katma.

Põhjuseks asjaolu, et eurooplastest turistid ei pildista etteastet, vaid eelkõige nende paljaid istmikke, kirjutab Daily Telegraph.

Noored suuludest neitsid on aastasadu tantsinud kohalikku traditsioonilist tantsu, kandes ainult kaelaehteid ja lühikest seelikut.

Kuid nüüd andis suulude kuningas Goodwill Zwelithini käsu seeliku all traditsioonilisi umunthsa pükse kandma hakata.

«Tantsuetteasted ei ole koht, kus peaks saama neidude istmikke jõllitada. Intiimkehaosa tuleb kinni katta,» selgitas kuningas.

Kohalike sõnul on nad tüdinenud kõmufotograafide kombel käituvatest turistidest.

Suulu traditsioonilisi tantse tantsivate neidude pildistamine on rangelt reguleeritud. Filmimiseks ja pildistamiseks on luba ainult pressikaardi ettenäitajatel.

Viimastel aastatel on aga sagenenud juhtumid, kus tavaturistid on ennast fotograafide sekka poetanud ning teevad fotosid ilma loata.

Ka tantsijad on avaldanud loata fotografeerimise üle pahameelt, kuna see võtab neilt võimaluse ennast kuningale  paremast küljest näidata.

Nimelt valib kuningas nende tantsijate seast endale naisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles