Sel reedel kütab tantsupõranda kuumaks skandinaavia helivõlur Cid Inc

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Hurtig ehk Cid Inc
Henri Hurtig ehk Cid Inc Foto: Ööklubi 9/11

Sel reedel esineb klubis 9/11 pidudesarja Hüpnootikum raames esimest korda Eestis Rootsi päritolu produtsent Henri Hurtig ehk Cid Inc. Talle annavad hoogu ja jahutavad kohalikud tegijad, 9/11 resident DJ-d EQ, Type-O ja Tarmo Kull.

Tegu on ka 9/11 viimase peoga kevadhooajal – klubi läheb kolmeks nädalaks terrassi ehitamise puhkusele ning naaseb mai lõpus juba suviseks mõnulemiseks kohandatuna.

Cid Inc alustas oma muusikaloome teekonda juba 1990. aastate alguses. KLF, Underworld, Future Sound Of London ja Aphex Twin on artistid, kes mõjutasid Henrit nii palju, et mees otsustas hakata DJ-ks aastal 1993. Kuna tol ajal huvitasid teda rohkem eksperimentaalmuusika saundid, tõid ka esimesed stuudiokatsetused tulemusi breakbeat, techno ja abstrakt-elektroonika vallas. Peagi aga hakkas sellest välja arenema rohkem klubimuusikale suunatud konstruktsioonid ning Henri sai oma muusikat hakata rahva peal katsetama oma iganädalastes settides.

Henri Hurtig ehk Cid Inc
Henri Hurtig ehk Cid Inc Foto: Ööklubi 9/11

Mehe järjekindel siht täiuslikkuse suunas viis teda õppima professionaalseks heliinseneriks, ta õpingud kestsid 2001-2004. See oli oluline samm Henri elektroonilise muusika produtseerimise evolutsioonis, sest tänaseks on temast saanud kõrgelt hinnatud heliinsener. Tema masterdamisosavust hindavad tuntud produtsendid ja labelid nagu Christian Smith, Guy J, Hernan Cattaneo, Pig & Dan, Hope Recordings, Lost & Found, microCastle, Octopus Recordings, Sudbeat, Transmit Recordings, Tronic jmt, kes Henrilt muusika masterdamisteenust tellivad.

2004. aastal asutas Henri koos Saksamaalt pärit produtsent Mathias Bradleriga projekti Mashtronic, mis domineeris klubipõrandaid tol ajal populaarse electro house’iga. Aastatel 2005-2008 tuuritasid nad Mashtronicuga enam kui 20. riigis üle maailma ning olid ka lahutamatu osa Global Underground 2007 maailmaturneest.

Aastal 2008 tundis Henri, et aeg on küps tõsise sooloprojekti loomiseks ja nõnda sündiski Cid Inc, millest tänaseks on saanud üks olulisemaid nimesid progressive house maailmas, andes välja oma loomingut selliste labelite alt nagu Anjunadeep, Lost & Found, microCastle, Natura Sonoris ja Sudbeat.

Cid Inci anne anda stabiilselt välja värsket ja kvaliteetset klubimuusikat on toonud talle mitmeid #1 kohti Beatporti edetabelites.

2009. aastal rajas Henri ka oma enda labeli Replug Records, mis on koduks saanud sellistele artistidele nagu DNYO, Juan Deminicis, Mike Griego, Rich Curtis, Rodskeez, Andre Sobota, Darin Epsilon, Deepfunk, Hernan Cattaneo & Soundexile, Jamie Stevens, Luis Junior ja Nick Muir.

Sündmus Facebookis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles