Ennustusportaal: Eesti pääseb Eurovisiooni lauluvõistluse finaali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome ja Laura esimene lavaproov
Koit Toome ja Laura esimene lavaproov Foto: EBU/ Andres Putting

Baltikumi juhtiva spordiennustusportaali Betsafe'i (endise nimega Triobet) analüüs näitab, et Laura Põldvere ja Koit Toome pääsevad lauluga «Verona» 75-protsendilise tõenäosusega 11. mail toimuvast poolfinaalist edasi Eurovisiooni finaalvõistlusele.

Betsafe’i Balti riikide turundusdirektori Kaido Ulejevi sõnul näitab analüütikute poolt Eestile antud koefitsient 1,25, et Koit Toome ja Laura Põldvere edasipääs on väga tõenäoline, kuid alati peab olema valmis ootamatusteks. «Eurovisioon on võistlus, kus riiki esindava artisti edu sõltub väga mitmetest faktoritest - vaatama peab nii ajaloolist mustrit, trende muusikas, artisti rahvusvahelist tuntust kui ka taset. Võimalus ootamatuks elemendiks, mis muudab seisu kardinaalselt, on alati olemas,» ütles Ulejev.

Võrdlus naabritega näitab Ulejevi sõnul, et esimeses poolfinaalis on lätlaste koefitsient 1,55, mis tähendav samuti väga häid šansse finaali pääsemiseks. Leedu prognoosid on aga kehvemad ja koefitsiendiga 7,00 neid tõenäoliselt finaalis ei näe. Seevastu kui Leedu peaks siiski edasi pääsema, korrutab Betsafe selle peale panustajate summa 7-ga. 

Ulejevi hinnangul võib kihlveokontorites Eurovisiooni peale panustamise populaarsust võrrelda mõne suurema ja rahva hulgas menuka spordiüritusega. «Sel perioodil muutuvad aktiivsemaks kasutajad, kes ehk igapäevaselt ennustusportaalides tingimata panustamas ei käi. See näitab, et lauluvõistlus läheb rahvale korda,» lisas Ulejev, kelle sõnul muudab konkursi eriliseks ka see, et antakse tavapärasest rohkem toetushääli ehk hääletatakse oma lemmiku poolt, mitte tingimata kõige tõenäolisema võitja poolt. 

Reaalajas koefitsiente Eurovisioonile näeb kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles