19 fakti Ivanka Trumpi kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trumpi raamat «Women Who Work: Rewriting the Rules for Success»
Ivanka Trumpi raamat «Women Who Work: Rewriting the Rules for Success» Foto: JEWEL SAMAD/AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi tütar Ivanka Trump andis välja raamatu «Women Who Work: Rewriting the Rules for Success» (Töötavad naised: muudetud edureeglid), milles on 212 lehekülge ja mis on mõeldud naistele, kes otsivad näpunäiteid töö ja eraeluga paremini hakkama saamiseks.

CNNi teatel on raamatus tsitaate kuulsustelt nagu saatejuhilt Oprah Winfreylt, endiselt  USA välisministrilt Colin Powellilt, kunagilset animaatorilt Walt Disneylt ja paljudelt teistelt, kuid ka fakte Ivanka Trumpi enda kohta.

Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Iga peatüki alguses on motivatsioonilaused ja mõtteterad, mis on mõeldud päeva paremaks tegema.

USA esitütar kirjutas selle raamatu 2016. aastal kui USAs oli presidendivalmiste kampaania alles käimas.

Raamatus olevad 19 fakti, mis käivad Ivanka Trumpi kohta:

Ivanka Trumpi kolm last kutsuvad oma vanaema Ivana Trumpi Glammaks -  Ivana Trump on Donald Trumpi esimene naine, olles varem modell ja nende kolme lapse, Donald juuniori, Ivanka ja Ericu ema. Ivana Trump peab oma tütart moeikooniks ja edukaks ärinaiseks. Ivanka silmis on ta ema glamuurikoon ning sellest ka ta hüüdnimi Glamma. 

Ta on tervisejooksusõltlane – Ivanka Trumpi sõnul on see harrastus tal veres ja ta püüdleb aina paremate tulemuste suunas.

Ta töötab sama palju kui ta presidendist isa – Ivanka Trumpi sõnul on ta võimeline töötama oma isa Donald Trumpiga võrdlset või isegi rohkem.

Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Ta motivaatoriks on abikaasa Jared Kushner – Ivanka Trumpi teatel on ta mees pragmaatiline, läheneb probleemidele värske nurga alt ning on tema jaoks suur õpetaja ning aitab tal ka kriisiolukorras, mil tunded löövad üle pea kokku, jääda kahe jalaga maa peale.

Ivanka Trump ja Jared Kushner
Ivanka Trump ja Jared Kushner Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Talle meeldivad pojengid – Ivanka Trumpi arvates peaks igal naisel olema midagi, mille üle ta uhke on ja mida tasub tähistada. «Näen end oma unistuses seisma pika laua otsas, laua taga istuvad mulle tähtsad inimesed ja laual on minu lemmiklilled, uhked pojengid».

Ta sai ülikoolidiplomi nii majanduses kui kunstiajaloos – Ivanka Trump õppis Georgetowni ülikoolis, kuid lõpetas hoopis Pennsylvania ülikooli, kus sai majandushariduse rõhuga kinnisvaraäril, kuid ta on ka kunstiajaloo ekspert.

Ivanka Trumpi viieaastane tütar Arabella tegeleb juba äriga – Ivnaka Trump on tütart võtnud vahel Trumpi äride hulka kuuluvatesse hotellidesse kaasa, et juba varakult õpetada ärisaladusi. Ivanka Trumpi teatel soovib ta, et tütar jätkaks tulevikus perekonna hotelliäri traditsiooni.

Ivanka Trumpi sotsiaalmeedia foto
Ivanka Trumpi sotsiaalmeedia foto Foto: instagram.com

Ivanka Trump loeb väga palju – kuulsa naise sõnul on ta lugemisautomaat, lugedes nii raamatuid, ajakirju kui ajalehti. Lisaks vaatab ta harivaid  videoid majandusest ja poliitikast.

Ta on kursis ka «jõukusemulli» välise eluga – Ivanka Trumpil on olnud väga kindlustatud elu ja ta on saanud hea hariduse, kuid ta on seisukohal, et kursis tuleb olla ka teiste inimeste elu ja arvamustega, sest see laiendab maailmavaadet.

Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Ivanka Trump ja ta mees on kosjasobitajad – USA esitütar koos oma mehega tegutsevad kosjasobitajatena, olles enda teatel viinud kokku 14 meest ja naist, kellest nüüdseks on saanud seitse abielupaari, kes on väga õnnelikud.

Ta kirjutab tähtsad asjad üles ja teeb nimekirju – Ivanka Trumpi sõnul on ta harjunud tegema tähtsatest asjadest nimekirju ning ta naudib uusaastalubaduste andmist. Naise teatel peab ta tegelema mitme asjaga korraga ja seetõttu on sellised nimekirjad head abivahendid vajaliku meelespidamiseks. Need on nii paber- kui digimärkmikus.

Ivanka Trumpi abikaasale Jaredile meeldib liikuda – «Jared liigub igal pühapäeval kilomeetreid, samal ajal rääkides vajadusel mobiiltelefoniga. Ta kas liigub meie kodu elutoas ringiratast või siis jalutab väljas.

Talle meeldib aiandusega tegeleda – Ivanka Trump ja ta vennad kasvasid osaliselt üles New Jerseys asuvas framis, kus perel on suur aed ning Ivankale on jäänud sellest ajast külge «mullanäpuks» olemine.

Ta tegeleb meditatsiooniga – Ivanka Trumpi raamatu kohaselt tegeleb ta juba mitu aastat transtsendentaalse meditatsiooniga ja ta ei kujutaks oma elu ilma selleta enam ette. Tema arvates on 20 minutit sellise meditatsooni jaoks ideaalne aeg, kuid kui on kiire, siis piisab ka viiest minutist. Ta moto on, et parem vähem kui mitte midagi.

Ta kaitseb sotsiaalmeedias oma lapsi – Ivanka Trump postitab sotsiaalmeediasse pilte oma lastest, kes on vanuses üks, kolm ja viis eluaastat, kuid ei paljasta midagi, mis võiks laste elu kahjustada või ohtu seada. Seni on ta oma laste kohta saanud positiivset tagasisidet.

Ivanka Trumpi Instagrami pildid
Ivanka Trumpi Instagrami pildid Foto: instagram.com

Ivanka Trump veedab iga lapsega eraldi aega – tema sõnul on tegemist kvaliteetajaga, mil lapsed saavad tema seltsis olla. Talle endale ei meeldinud lapsena vannitamine, kuid oma laste jaoks on ta selle veeprotseduuri teinud naudutavaks. Ta paneb lapsed sooja vannivette, keerab tuled hämaramaks ja laseb meeldivat looduhäältega muusikat ja lisab vannivette vannivahtu, millega lapsed saavad mängida.

Ivanka Trump pojaga
Ivanka Trump pojaga Foto: Instagram/Instagram/Scanpix

Talle meeldib tõsielusari «Real Housewives» - USA esitütre teatel naudib ta selle tõsielusarja vaatamist ning samal ajal kausitäie pastaroa söömist ja klaasitäie veini joomist.

Ta suhtus laste rinnaga toitmisse tõsiselt – Ivanka Trumpi sõnul suhtus ta oma laste rinnaga toitmisse tõsiselt, kuid samas pani see ta proovile. Tema jaoks oli kõige raskem siis, kui ta oli avalikkuses ja ei saanud last kohe toita.

Ta ämm Seryl Kushner aitab külmkapi toitu täis hoida – Ivanka Trumpi sõnul aitab teda palju ta ämm, kelle arvates peab lastega kodus olema alati piisavalt toitu.

«Ta täidab meie külmlkappi sageli tervisliku toiduga, kuid ta aitab tervislikult toituda ka minu firma töötajatel,» kirjutab Ivanka Trump oma raamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles