Siiri Oviir palus üksikemadelt vabandust: läksin otsesaates pisut «rappa»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Kanal 2 / «Radar»

Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir ei osanud oodata, et tema julge sõnavõtt «Ringvaate» otse-eetris paiskab meediasse nii suure skandaali. Saates «Radar» selgitas ekspoliitik oma sõnade tagamaid.

Kanal2 saade «Radar» kohtus Siiri Oviiriga tema Nõmmel asuvas kodus. Naine, kes paar aastat tagasi lahkus aktiivsest poliitikast, on pühendanud energia Eesti Naisliidu tegevusele. Liidu üheks tähtsaimaks sündmuseks on aasta ema valimised, mille tiitel jagatakse välja emadepäeva kontserdil. Sellel aastal toimub suursündmus 20. korda. Paraku pole kõik sujunud nii nagu eelnevatel aastatel. Siiri Oviir, kes 19. aprilli «Ringvaate» otse-eetris teatas, et aasta emaks ei sobi naine, kes igal aastal lastele uut isa tutvustab, paiskas oma julge ütlemisega meediasse suure skandaali.

Saatele «Radar» antud intervjuus «valgustas» endine poliitik ja kolme lapse ema, mis oli tema seisukoha põhjus.
Väidetavalt on Eesti Naisliidu reglemendis punkt, kus on kirjas, et aasta ema peab olema naine, kes on abielus ja kasvatanud lapsed suureks. Oviir täpsustas: «See tähendab, et lapsed on tunnetanud isa oskusi, head sõna, aga ka ema head sõna ja on kasvanud keskkonnas, kus nende jaoks on kaks lapsevanemat. Kõik me püüdleme ideaali poole ja uskuge mind, lapsel on vaja nii ema kui isa.» 

Siiri Oviir, kes on ise olnud abielus ligi 50 aastat, tunnistas «Radarile», et läks tol korral «Ringvaate» otsesaates sõnakasutusega pisut «rappa».

«No eks üks kahetsusväärne sõnakasutus, mida ei oleks tõesti tohtinud juhtuda,» lausus 25 aastat poliitikas aktiivne olnud naine.

«Aga teema on ka minul üsna südames ja eks ma läksin endast lihtsalt pisut välja», sõnas Siiri. «Vabandan ka Teie saates ja see ei ole esimene kord, kui ma tegin oma ütlemisega kellelegi haiget. Aga mõte ei olnud selles, et kedagi solvata. Nii et vabandust need emad, kes tundsid end puudutatuna».

Saates sai sõna ka Siiri Oviiri keskmine tütar Liisa, kes on Riigikogu liige ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees ning kasvatab üksi oma kahte alaealist poega. Kuigi naisele tekitas ema öeldu vastakaid tundeid, mainis ta saates, ema on talle õpetanud eelkõige seda, et pere on elus kõige tähtsam ning selles on tingimusteta armastus ja toetus, isegi siis, kui arvamused ei ühti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles