Prantsusmaal anti kohtu alla kuus inimest, kes avaldasid hertsoginna Catherine’i topless-fotod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hertsoginna Catherine'i topless-fotod avaldas esimesena väljaanne Closer
Hertsoginna Catherine'i topless-fotod avaldas esimesena väljaanne Closer Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Täna algas Prantsusmaal Pariisi eeslinnas Nanterre’is kohus kuue inimese üle, kes avaldasid Prantsusmaal salaja tehtud fotod seal puhanud ja palja ülakehaga päevitanud Briti hertsoginnast Catherine’ist.

Esimesena avaldasid need fotod 2012. aasta septembris kõmuväljaanne Closer ja Lõuna-Prantsusmaa väljaanne La Provence, edastab The Guardian.

Hertsoginna Catherine'i topless-fotod avaldas esimesena väljaanne Closer
Hertsoginna Catherine'i topless-fotod avaldas esimesena väljaanne Closer Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Need fotod tekitasid nii Prantsusmaal kui Ühendkuningriigis skandaali, mille tõttu hertsoginna Catherine ja ta abikaasa, prints William astusid enda kaitseks samme.

Prints William ja ta naine Catherine puhkasid 2012. aasta septembris Lõuna-Prantsusmaal lossis, mis kuulub kuninganna Elizabeth II õe Margareti pojale, vikont David Linleyle.

Prantsuse kõmumeedia sai teada, kus William ja Catherine puhkavad ja nad saatsid sinna oma fotograafid.

Prantsuse meedia teatel on neli kohtu alla antut Closeri peatoimetaja Laurence Pieau, selle ajakirja omanikfirma Mondadori juht Ernesto Mauri ning kaks Pariisi fotograafi Cyril Moreau ja Dominique Jacovides. Lisaks veel kaks kohtu ette astujat on väljaande La Provence'i endine vastutav väljaandja Marc Auburtin ja fotograaf Valerie Suau. La Provence’i teatel ei teinud nende fotograaf hertsoginna Catherine’ist mitte ühtegi topless-fotot.

Hertsoginna Catherine'i topless-fotod ajakirjas Closer
Hertsoginna Catherine'i topless-fotod ajakirjas Closer Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Scanpix

Briti kuningliku paariga seotud kohtujuhtumit lükati neli kuud edasi, kuna kahe fotograafi advokaatide sõnul vajasid nad kaitse ettevalmistamiseks rohkem aega.

Prantsuse politsei andmetel oli kõmufotograafe näha lossi juures, kus William ja Catherine 2012. aasta septembris puhkasid.

Mõlemad fotograafid eitasid hertsoginna Catherine’is salajaste fotode tegemist, samas on teada, et nii Closer kui La Provence maksid neile nimetatud fotode eest.

Closer ei ole seni ametlikult teatanud, kes oli nende avaldatud fotode tegija.

Catherine’ist salaja tehtud fotod tõid pinnale valusad mälestused printsess Dianast, kellel olid pidevalt paparatsod kannul ja kes sai 1997. aastal Pariisis kõmufotograafide eest põgenemisel surmavalt vigastada ja suri hiljem haiglas.

Prantsuse võimud keelasid hertsoginna Catherine’i topless-fotode edaspidise avaldamise, samas ilmusid need fotod veel mitme riigi väljaannetes.

Hertsoginna Catherine'i topless-fotod
Hertsoginna Catherine'i topless-fotod Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix
Prints William ja hertsoginna Catherine
Prints William ja hertsoginna Catherine Foto: Tony Prcevich/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles