Pidu: Depeche Mode'i «Tour of the Universe» fännipidu!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Gahan ansamblist Depeche Mode
David Gahan ansamblist Depeche Mode Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

25. oktoobril tähistavad Eesti Depeche Mode Fänniklubi ja Depeche Mode Baar oma lemmikute järjekordse maailmaturnee «Tour of the Universe» väljakuulutamist bändi esinemistele pühendatud peoga.

Pidu toimub uues DM Baaris aadressil Voorimehe 4. Peo ametlikuks joogiks on muidugi «Drink Of The Universe» ja välja loositakse kaks piletit Depeche Mode 25. mail toimuvale Riia kontserdile.

Depeche Mode'l on Eestis väga pühendunud ja järjekindlad austajad. Eesti Depeche Mode Fänniklubi ehk EDMFK loodi 21.novembril 1992 Paides, asutajaks ja kauaaegseks presidendiks oli Craig Tislar.

Hetkel on fännklubi presidendiks Rando Peterson ning edasiviivaks jõuks 5-liikmeline juhatus. Aastas on kolm regulaarset klubiüritust - hooaja avapidu, kogu pere suvepäevad ning klubi sünnipäevapidu.

Lisaks pea igakuised erineva temaatikaga peod DM Baaris ning väiksemad koosviibimised klubiliste ringis.

Depeche Mode'i Baari loomise mõtted keerlesid ühe suurima kohaliku fänni Härmo peas juba enne The Singles Tour'i. Täpselt aasta pärast Depeche Mode´i esimest kontserti Eestis avas Tallinna vanalinnas uksed Depeche Mode Baar.

Uudis levis kulutulena ning 2001. aasta Exciter tuuril tuli Bänd ise OMA baari lõõgastuma.

Möödus vaid paar aastat ning 2003. aasta juulis külastas baari taas Andy Fletcher koos bändiga Client.

2004. aasta kevadel levis sosinal uudis fotokunstniku, videorežisööri ning kujundaja Anton Corbijni Tallinna visiidist, loomulikult astus Hollandi härrasmees läbi ka DM Baarist.

Austusest fännide ja baari vastu ei pidanud paljuks teist korda oma Baarist läbi astuda ka Martin L Gore, kes ööl enne 2006. aasta Touring The Angel Tallinna kontserti pidutses koos erinevast maailmanurgast saabunud fännidega.

DM Baar on tänaseni eriti populaarne Eestit väisavate külaliste seas, sealhulgas ka erinevate teiste artistide hulgas, kes baariseinale lisaks Depeche Mode'ile oma autogrammijälje jätnud.

«Hetkel tegutseb Tallinnas lausa kaks DM Baari. Võime uhked olla, sest teisi nii pühendunuid fänne maailmas pole,» arvab ka «Tour of the Universe» korraldaja Ivo Kiviorg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles