Anu Samarüütel disainis Montonile erikollektsiooni

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EESTI ANU SAMARÜÜTEL TALLINN;9JUL99
Moekunstnik Anu Samarüütel.
er/Foto EVA RENTER POSTIMEES
EESTI ANU SAMARÜÜTEL TALLINN;9JUL99 Moekunstnik Anu Samarüütel. er/Foto EVA RENTER POSTIMEES Foto: EVA RENTER/PM/EMF
Monton esitles eile projekti Monton Fusion, mille raames tehakse moealast koostööd erinevate disaineritega. Esimeseks Monton Fusion erikollektsiooni disaineriks on moekunstnik Anu Samarüütel-Long, kelle loodud rõivad on alates tänasest Montoni kauplustes müügil.

Montoni turundusjuhi Helen Saluveeri sõnul on Montoni sooviks tuua kollektsiooni uusi tuuli ning pakkuda unikaalset disainerloomingut väga hea hinnaga.

«Anu Samarüütel-Long on üks andekamaid Eesti moeloojaid, kuid tema disainid on olnud seni paljudele kättesaamatud. Monton soovib seda muuta,» kinnitas Saluveer.

Saluveeri sõnul on Monton Fusioni näol tegemist pikaajalise projektiga ning koostööd erinevate disaineritega jätkatakse ka tulevikus.

Anu Samarüütel-Longi spetsiaalselt Montonile disainitud erikollektsiooni iseloomustab omanäoline käekiri ja põnevad detailid, samas on kõik rõivad iga päev kantavad.

Kollektsioonis on kokku veidi üle 10 toote – šikid kleidid, põnevate (läbi)lõigetega jakid ja püksid, pluusid, kudumid, mantel ja kaelaehe.

Erikollektsioon tuleb müügile valitud Montoni poodidesse Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Tšehhis ja Poolas.

Anu Samarüütel-Long on ainus eestlasest moekunstnik, kes on teinud magistrikraadi Londoni mainekas moekoolis Central Saint Martins College.

Maineka moekolledži on lõpetanud ka sellised maailmakuulsad moedisainerid nagu  John Galliano, Stella McCartney ja Alexander McQueen.

Anu Samarüütel-Long on teinud kaastöid mitmetele moeajakirjadele, andnud moeraamatu «Ma armastan moodi» ning töötanud vabakutselisena Londoni moedisaini büroos «The Collection».

Tema moeloomingut on paljude aastate jooksul soovijad saanud osta nii Eesti kui ka Londoni moebutiikidest.

Hiljuti esitles Samarüütel-Long oma värsket loomingut ka FIBITi moepäevadel tippdisainerite galaetendusel «Sinine, must ja valge».

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles