Ainult 600 kilokalorit! Assistent avalikustas Jackie Kennedy erakordselt range dieedi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jackie Onassis Kennedy
Jackie Onassis Kennedy Foto: SCANPIX

Jackie Kennedy pikaaegne assistent avalikustas ikoonilise USA esileedi erakordselt range dieedi.

Kathy McKeon asus Kennedy heaks tööle 1964. aastal, kui naine kolis pärast abikaasa surma New Yorki, kirjutab People. 72-aastane Iiri immigrant kirjeldab uues looraamatus elu Kennedy korteris, kus ta töötas 13 aastat.

McKeon meenutas, et ta kurtis kunagi Jackiele, et ta hakkas Ameerikasse kolides kaalus juurde võtma. Jackie olevat seepeale kutsunud oma isikliku koka ja mõelnud McKeonile välja spetsiaalse dieedi, mis oli «peaaegu täpselt sama», mida ta ise igapäevaselt järgis.

«Nad panid kokku menüü: hommikul keedetud muna ja tee, lõunaks kodujuust ja värsked puuviljad ning õhtusöögiks pošeeritud kanarind või kala salatiga või aurutatud köögiviljad. Vahepalaks võisin süüa maitsestamata jogurtit,» meenutas McKeon.

Daily Maili hinnangul tegi see kokku umbes 600 kilokalorit päevas, mis jääb kõvasti alla 2000 kilokalorile, mida vajaks Jackie-sugune aktiivne naine.

See ei tähendanud, et ta ainult seda sõigi.

«Mõnikord põrkasime köögisahvris kokku. Ta ei pannud tuld põlema, sest ta ei tahtnud, et keegi teada saaks!» ütles KcKeon. Ükskord leidis ta endise esileedi vannis jäätist söömas. «Ta sõi jäätist otse karbist ja suure lusikaga, mitte mingi teelusikaga!»

Lisaks veendus Jackie alati, et ta ei tarbiks alkoholi tühja kõhu peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles