Inimröövija käes olnud Natascha Kampuschi sõnum McCannidele: ärge andke alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natascha Kampusch
Natascha Kampusch Foto: Ronald Zak/AP/Scanpix

Kaheksa ja pool aastat inimröövija käes olnud austerlanna Natascha Kampusch edastas Kate ja Gerry McCannile, kelle tütar Madeleine McCann ligi kümme aastat tagasi Portugalis kadunuks jäi,  sõnumi et nad kunagi ei kaotaks lootust oma tütart uuesti näha.

Kampusch oli vaid kümneaastane kui ta erakliku Wolfgang Priklopili poolt 2. märtsil 1998. aastal kooliteel rööviti, edastab The Sun.

Natascha Kampusch
Natascha Kampusch Foto: HERWIG PRAMMER/REUTERS/Scanpix
Wolfgang Priklopil
Wolfgang Priklopil Foto: -/AFP/Scanpix

Nüüd 29-aastane naine on röövimise ja vangistuse tõttu tekkinud häiretest üle saanud ning ta näitab ajakirjanikele ja teistele soovijatele Viinis majas, kus teda kunagi kinni hoiti.

Natascha Kampusch oli Priklopili maja keldris 3096 päeva, kuid pääses 23. augustil 2006. aastal põgenema.

Maja Viinis, kus Wolfgang Priklopil Natascha Kampuschi kinni hoidis
Maja Viinis, kus Wolfgang Priklopil Natascha Kampuschi kinni hoidis Foto: Hans Punz/AP/Scanpix

Kampusch sõnas meedia vahendusel McCannidele: «Olge tugevad ja ärge andke alla, loodan, et teie tütar Madeleine on elus ja jõuab kunagi teie juurde tagasi».

«Kogesin lapsena suurt julmust, sest olin oma röövija kontrolli all. Ta oli üksik inimene, kes ei osanud teistega suhelda, tal ei olnud sõpru ega pere,» lausus naine.

Samas ta loodab, et Madeleine McCann on elus ja tal on paremini läinud kui temal.

3. mail möödub kümme aasta, mil Madeleine McCann kadus Portugalis Praia da Luzi kuurortis. Hoolimata aastatepikkusest otsimisest ei ole tüdrukut seni leitud.

Madeleine oli kadudes kolmeaastane ja oleks 12. mail saanud nelja-aastaseks, seega kui ta ikka elus on, peaks ta nüüd saama 14-aastaseks.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Natascha Kampusch kirjutas oma karmist kogemusest raamatu «3096 päeva» ning 2013. aastal valmis Saksamaal sama pealkirjaga film. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles