President avas Tallinn Music Week konverentsi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Tallinn Music Week

Täna hommikul algas Tallinn Music Weeki konverents, mille fookusteemadeks olid sel korral loome eksport ja ettevõtlusmudelite roll loovisiku karjääri arendamisel.

Südamlikul avamisel ütles tervitussõnad Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna ning konverentsi avas inspireeriva kõnega vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

President pani Eesti publikule südamele, et on oluline tunnustada oma muusikuid ja tegijaid ning seda tunnustust ka väljendada. «Ei ole tarvis tingimata oodata, et meie muusika kvaliteedi peaksid määrama väliseksperdid, teha tuleb seda, mis on südamel ja teha seda hästi. Me ei pea kahtlema selles, et Eestis sünnib tõeliselt head muusikat ja meie artistid on tasemel», ütles president, mainides ära nii Iirise, Vaiko Epliku kui Ultima Thule.

Ilves nentis, et raudse eesriide taga omandas Eesti kultuur, looming ja muusika täiesti omanäolise hingamise ja mitmekesisuse ning väljendas veendumust, et just Eesti võib olla peagi Euroopa «Creative Hotspot».

Tallinn Music Week festival levib täna üle kogu Tallinna linna ning jõuab 11 erinevasse klubisse ja kontsertsaali.

Vaata lähemalt festivali veebileleht SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles