Kirsti Timmer: Siiri Oviir, päriselt? Vahel on väike pere tublim kui klantsajakirjas eksponeeritud edukas ja õige peremudel (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Hambakliinik pidas koos staaridega oma sünnipäeva! Kirsti Timmer
Nordic Hambakliinik pidas koos staaridega oma sünnipäeva! Kirsti Timmer Foto: Tiit Mõtus

Siiri Oviiri sõnavõtt aasta ema valimise teemal kütab kõikjal kirgi ning arvamust on hakanud avaldama ka mitmed seltskonnastaarid. Kirsti Timmeri sõnul on Oviiri sõnad piinlikud.

«Siiri Oviir, päriselt?» küsib naine alustuseks. «Ma olen oma töös puutunud väga palju kokku nii suurperede, kui üksikemadega. Suurperedel on päris palju toetusi, abiprogramme. Suurperede Liit on oma töös tubli, organiseeritakse lastele üritusi, tuuakse-viiakse, abipakid,» kirjutab Kirsti Timmer, et üksikemad peavad kõigega ise toime tulema. «Maksma, vastutama, organiseerima... Ei ole huvialaringide toetusi ja ei tooda abipakke ukse taha. Ei viida last (lapsi) tasuta loomaaeda ega Rootsi. Vahel pole last kellegi hooldegi jätta, kui tööle tarvis minna,» leiab naine, et nende olukord on kordades keerulisem ja valusam.

«Olen olnud üksikema, tean, millest räägin. Kui tahad oma lapsele midagi võimaldada, pead ise rohkem pingutama, see võtab jälle ühist aega lapsega vähemaks,» sõnas naine, et tema  toetaks, kiidaks, aitaks ja tänaks selliseid tublisid üksikvanemaid, kes pole mitte alati seetõttu oma lastega üksi, et neile igal õhtul uut vastassoo esindajat tutvustada. 

«Üksikvanem püüab paratamatult oma lapsele ka teist vanemat asendada. Ema peab pojale ka naela seinalöömist õpetama, kui pole võtta onu ega vanaisa, kes poisile mehekujuna eeskujuks oleks. Ja üksikisad peavad tüdrukutest naised kasvatama,» lisas naine, et vahel on väike pere tublim, kokkuhoidvam ja hoolivam, kui klantsajakirjas eksponeeritud edukas ja õige peremudel. 

«Ja siis tuleb selline sõnavõtt... Piinlik. Kurb.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles