Algasid Eesti eurolaulu otsingud

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhääling kuulutab välja Eurovisiooni lauluvõistluse rahvusliku eelvooru, mis kannab sel aastal uut nime: Eesti Laul 2009.

«Kuna kogu ettevõtmise olemuse muutmine on meie eesmärk, vajas värskendamist ka lauluvõistluse nimi,» selgitas eurovedur Heidy Purga.

«Me ootame ja loodame muusikutelt selliseid laule, mida seostatakse just nendega ja mis sobivad Eestis elavatele inimestele,» lisas ta.

Rahvuslikus eelvoorus osaleb kümme lugu. Eelvooru pääsemiseks toimub avatud konkurss, sel aastal valitud autoritele finaalikutseid ei jagata.

Võistluslaul ühes sellele lisatud andmetega peab laekuma Eesti laulu korraldustoimkonnale hiljemalt 8. detsembriks.

Konkursil osalemiseks tuleb võistluslaul salvestada kvaliteetsele helikandjale.

Salvestisele tuleb lisada laulusõnad, autorite ja esitajate nimed ning allkirjastatud kinnitus, et laulu sõnu ega muusikat ei ole avalikustatud enne käesoleva aasta 1. oktoobrit.

Seekord ei tehta otsust kümne võistleva laulu leidmiseks anonüümselt, nii autorite kui ka esitajate nimed tuleb esitada samas ümbrikus helikandjaga. 

Konkursile laekunud lauludest teeb žürii valiku 11. detsembril.

Rahvuslikus finaalis osalevad laulud tehakse teatavaks sama päeva õhtul ETV programmis.

Esimene laule tutvustav saade on otse-eetris veebruari alguses.

Eurovisiooni Eesti finaal on eetris 7. märtsil 2009, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 54. lauluvõistlusele Moskvasse.

Kodulehekülg, kus saab tutvuda lauluvõistluse reglemendiga, asub aadressil: etv.ee/eestilaul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles