Restorani tegevjuht kaotas töö «seksikoogi» ja ahistamise tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Pennsylvanias pidi restorani juht ja mitu ta alluvat ameti maha panema, kuna nad ahistasid kõige nooremat töötajat seksuaalselt, lisaks lasi juht valmistada naisele seksile ja ahistamisele viitava koogi.

18-aastase Emily Houseri sõnul hakkas ta restoraniketi Chili’s restoranis ettekandjana tööle kaks aastat tagasi, et keskkooli kõrvalt raha teenida, kuid sattus sel ajal 24-aastase juhi Josh Davidsoni ahistamise ohvriks, edastab Huffington Post.

Mees tahtis, et tüdruk läheks temaga kohtingule, kuid Houser keeldus kümneid kordi.

«Davidson oli minust huvitatud, kuid mina temast mitte. Ta hakkas isegi autoga mu kodu juurde sõitma, tegemist oli klassikalise ahistamisega. Kahe aasta jooksul kinkis ta mulle lilli ja tegi kalleid kingitusi, lootuses et ma lõpuks hakkan tema tüdruksõbraks, kuid ikkagi keeldusin. Tundsin end väga halvasti, kuna ei saanud täpselt aru, mida ta minult nende kingituste vastu ootas,» selgitas naine.

Noore naise jaoks oli viimaseks piisaks karikas, kui mees ilmus ta sünnipäevale ja palus tead avalikult oma tüdruksõbraks. Naine vastas taas eitavalt.

Emily Houser teatas pärast seda restoraniketti juhtidele, et ta ülemus, 26-aastane Josh Davidson on teda juba pikka aega seksuaalselt ahistanud.

Kui naine viidi teise restorani üle, tuli mees sinna talle koos teiste töötajatega järgi, kaasas kook, millel oli kirjutis « F*** Emily Houser». Mees jagas sotsiaalmeedias koogist tehtud pilti hashtagiga #teamjosh.

Naise sõnul tundis ta häbi, kui nägi Instargammis selle «seksikoogi» fotot ja ta tundis, et ta endised kolleegid on teda petnud, kuna lõid ülemusega tema alandamiseks kampa.

«Tahtsin lihtslt nutta, sest ma ei saanud neid inimesi enam oma sõpradeks pidada. Ma ei tea, miks nad mulle seda tegid,» lisas Houser.

Restoraniketi teatel kaotasid Davidson ja need töötajad, kes Houserile «seksikoogi» viisid, töökoha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles