Hannaliisa Uusma ei usu, et muusikute palgalõhe sõltub ägedusest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannaliisa Uusma
Hannaliisa Uusma Foto: ERR

Hannaliisa Uusma, kes alustas hiljuti tööd sotsiaalministeeriumis võrdsuspoliitikate osakonna peaspetsialistina, ei usu, et muusikute palk sõltub ägedusest.

Uusma sõnul on meelelahutuses ja kunstis üsna suur palgalõhe - 22 protsenti. Seda, kas ta ise on mõnest võrdväärsest meesartistist vähem palka saanud, ei osanud ta öelda.

«See nõuaks spetsiifilisemat süvenemist selle valdkonna sees. Aga tõsi, seal pidavat eksisteerima päris omajagu erinevusi,» nentis ta.

Hannaliisa ei usu, et need erinevused sõltuvad mees- ja naisartistide «ägedusest».

«Nii muusikas kui teistes valdkondades on üheks põhjuseks kindlasti see, et naised ise küsivad vähem raha ja väiksemat tasu. Suurem statistika näitab, et naised küsivad kohati isegi 20 protsenti vähem palka. See tuleb mingist alalhoidlikkusest või millestki, mida on lapsepõlvest peale sisse õpitud. Ma usun, et sama reegel kehtib muusikamaastikul,» rääkis Uusma.

Hannaliisa ütles, et tema jaoks on viimane aasta muusikalises mõttes väga produktiivne olnud ning ansambel HU? ilmutab veel sel aastal uue albumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles