Pildid ja video: sotsiaalmeedias võrreldakse Donald Trumpi Darth Vaderiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Süürias toimus sel nädalal keemiarünnak, mille tagajärjel hukkus palju tsiviilelanikke, sealhulgas ka lapsi.

Lääneriigid, kaas arvatud USA, peavad selle eest vastutavaks Süüria presidenti Bashar al-Assadit ja tema režiimi, tegemist on juba mitmenda korraga, mil Süüria kodusõjas keemiarelva kasutatakse, edastab The Telegraph.

Trump andis USA sõjajõududele korralduse rünnata Tomahawk tiibrakettidega Süüria õhujõudude positsioone. USA meedia ja vallitsusallikate teatel oli see rünnak edukas.

Nüüd on meediasse jõudnud fotod, millel on Trumpi näha presidendilennuki pardal, ta kõrval mängib «Star Wars: Rogue One» filmi video ja kaadris on näha negatiivset tegelast Darth Vaderit.

Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Trump andis eile Floridas Palm Beachis lennukis ajakirjanikele pressikonverentsi, millel rääkis Süüria keemiarünnakust ja USA sekkumisest juba kuus aastat kestnud Süüria kodusõtta.

«Panime tähele, et lennuki pressiruumis mängis «Star Wars» film, kaadrisse  ilmus mitmel korral Darth Vader. Kas see oli juhus või oli see ajastatud nii? Kas ajakirjanikud peavad Donald Trumpi Darth Vaderiks?» küsiti hiljem sotsiaalmeedias.

Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

ABC reporter Alex Mallin selgitas hiljem, et reporterid unustasid enne president Trumpi saabumist video sulgeda ja selle tõttu jäi see pressikonverentsi ajaks taustale mängima.

Kui Trumpi oli näha Darth Vaderi stseenide ajal, siis Valge Maja pressiesindajat Sean Spcerit oli näha rääkimas, taustal Stormtroopersid.

Sotsiaalmeedias hakaksid kiiresti levima Trumpi pilavad tekstid ja töödeldud fotod, millel teda on kujutatud Darth Vaderina.

Üks iroonitseja kirjutas Twitteris, et Trump vaatas esmalt «Star Warsi» ja uuris, kuidas andis rünnakukäske Darth Vader ning siis langetas otsuse lubada USA sõjajõududel teha rünnak Süüria õhujõudude baasile.

Ilmus ka pilte, millel Trumpile on pandud pähe Darth Vaderi must kiiver ja mask ning ta annab sellisena pressikonverentsi. 

Sotsiaalmeedia kasutajad kirjutasid veel, et Trump vist tahab «Star Warsi» tegevuse tuua Maale ja Süürias sai ta nüüd «kätt harjutada».

Juba varasemast on Twitteris lehekülg Darth Trump, milles USA presidenti võrreldakse «Star Wars» filmide kangelaste ja tema tegevust nende tegevusega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles