Tualetikultuuri eest võitleja lasi ehitada tualetipotikujulise maja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tualetikujuline maja
Tualetikujuline maja Foto: AFP / Scanpix

Lõunakorealane, tualetikultuuri ja puhtamate WC-de eest võitlev Sim Jae-Duck lasi endale ehitada 1,6 miljonit dollarit (17,6 miljonit krooni) maksva tualetipotikujulise maja.

Kummalise kujuga maja avamine toimub 11. novembril, tähistamas samas ka World Toilet Association (Maailma tualetiassotsiatsiooni) loomist, kirjutab Yahoo news.

419 ruutmeetri suurune, klaasist ja betoonist ehitis kerkis mehe endise elukoha asemele Suweonis.

Sim Jae-Duck pakub enne oma uude majja kolimist ärimeestele võimalus seda maja 50 000 dollari (550 000 krooni) eest ööpäevas üürida. Üürimisest saadud raha tahab mees annetada kolmanda maailma riikides elavatele inimestele tualettide ehitamiseks.

Kahekordses tualetimajas on peale eluks vajalike ruumide ja kolm üliluksuslikku tualetti, millest üks on niinimetatud demonstratsiooni WC.

Lõunakorealane andis oma majale nimeks Haewoojae, mis tähendab «Kaitsvat kohta, kus saab oma probleemidest vabaneda».

Sim Jae-Duck lisas, et tualetikultuur on osa rahvakultuurist. 

«Koreas on laste sünnitamine tualetis seotud vanade uskumuste ja traditsioonidega. Minu ema järgis oma ema ja vanaema eeskuju, sest vanade uskumuste kohaselt on tualetis sündinud inimestel väga hea saatus ja õnnelik elu,» lisas mees.

Lõunakorealane alustas oma WC-de kampaaniat siis, kui ta oli 1995 – 2002 Suweoni linnapea, saades endale hüüdnimeks «Linnapea Tualett».

1999. aastal asutas mees Lõuna-Korea tualetiassotsiatsiooni, mille eesmärgiks oli elanikke tualetikultuuri suhtes harida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles