Video: metroorongi juhist sai Peterburi rünnaku kangelane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Kaverin
Aleksander Kaverin Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Venemaal Peterburis leidis eile, 3. aprilli pärastlõunal metroos aset plahvatus, milles tagajärjel kaotas elu 14 inimest ja üle 40 sai vigastada.

Reutersi teatel on selle rünnku kangelaseks metroorongi juht Aleksander Kaverin, kes viis rongi pärast tunnelis aset leidnud plahvatust Tehnoloogiainstituudi jaama.

Aleksander Kaverin
Aleksander Kaverin Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kaverin sõnas pressikonverentsil, et oli kuulda pauku, siis oli näha suitsu ning ta teatas juhtunust dispetšerile ja asus tegutsema vastavalt häireolukorras ettenähtule.

«Langetasin otsuse viia rong järgmisse jaama, sõites kiirust aeglustamata. Olen saanud väljaõppe, et õnnetuse või eriolukorra puhul tuleb sõita jaama, mitte jätta rongi tunnelisse,» teatas venelane.

Kaverini kiire tegutsemine tõttu jõudsid kannatada saanud kiiremini meditsiinitöötajate hoole alla.

«Ma ei tundnud hirmu, vaid tegutsesin nii, nagu ebatavalises olukorras ette nähtud on. Hiljem teatasin perele, et minuga on kõik korras,» lisas rongijuht.

Aleksander Kaverin
Aleksander Kaverin Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

50-aastane Kaverin on töötanud Peterburi metroofirmas 15 aastat ning metroofirma juhi Vladimir Garjugini sõnul käitus ta ohuolukorras õigesti. Talle lubati inimelude päästmise eest auhind.

Veel saab inimeste päästmise eest auhinna teine Peterburi metroo töötaja, kes leidis plahvatamata pommi ja teatas sellest politseile. Demineerijad tegid selle kahjutuks.

Garjugini teatel ei tekkinud metroos kannatanute seas hüsteeriat ega paanikat, vaid inimesed abistasid üksteist ning metroo töötab täna juba tavapäraselt.

Kõrgõzstani julgeolekuvõimude andmetel on Peterburi plahvatuses kahtlusaluseks 1995. aastal Kõrgõzstanis sündinud Akbarjon Djalilov, kellel on Venemaa kodakondsus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles