Fänn lasi jalale Stephen Hawkingi tätoveerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: AFP / Scanpix

Teadusefänn lasi oma jalale kuulsa professori Stephen Hawkingi näo tätoveerida.

Brightonis elaval 23-aastasel Jack Newtonil tekkis Hawkingi tätoveeringu idee pärast raamatu «A Brief History of Time» (Aja lühilugu) lugemist, kirjutab The Telegraph.

Lisaks Hawkingi näole on mehe jalal ka tekst Monty Pythoni filmist «Life of Brian» (Briani elu): «He`s not the messiah. He`s a very naughty boy» (Ta ei ole messias. Ta on väga paha poiss).

«Lugesin «Aja lühilugu», kuid kui aus olla, siis ei saanud ma mitte midagi aru. Kuid ma austan selle teose kirjutanud Stephen Hawkingit ning selle tõttu lasin teda kujutava tätoveeringu teha,» selgitas Newton.

Newton lisas, et hoolimata  amütroofse lateraalskleroosi põdemisest on Hawking jätkanud teadustöö tegemist ja loengute pidamist.

«Ta ei ole lasknud haigusel oma elu segada. Ta on inspiratsiooniks paljudele,» sõnas inglane.

Stephen Hawking, kelle IQ on 152, kannatab närvihaiguse amütroofse lateraalskleroosi ehk Lou Gehrigi haiguse all. Haigus kahjustab motoorseid närvirakke ning lõpuks kaotab selle põdeja kontrolli oma keha üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles