Video: obsessiiv-kompulsiivne president: miks Trump liigutab laual olevaid esemeid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Sotsiaalmeedias levib video, millel on näha USA presidenti Donald Trumpi Valges Majas mitmel korral liigutamas pidevalt ta ees laual olevaid esemeid, mille tõttu arvatakse, et Trump kannatab obsessiiv-kompulsiivse häire käes.

Twitterisse pandud videot on jagatud rohkem kui 10 000 korda.

Mitmed Twitteri kasutajad kommenteerisid, et Trumpi on ka varem nähtud asju liigutamas ja pidevalt midagi enda ümbruskonnas korda sättimas, seega tal võib olla obsessiiv-kompusliivne häire.

Donald Trump, asepresident Mike Pence (paremal ja tervishoiuminister Tom Price
Donald Trump, asepresident Mike Pence (paremal ja tervishoiuminister Tom Price Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Obsessiiv-kompulsiivse häire  ehk sundhäire korral tekivad korduvad obsessioonid ehk sundmõtted ja kompulsioonid ehk sundteod.

Arvatakse, et Trumpil on ka niinimetatud puhtushaigus ehk ta on germofoob, üritades pidevalt ülipuhas olla, keeldudes vahel isegi kätlemast, kuna kardab pisikuid saada. Samuti pidavat ta pesema käsi nii sageli kui võimalik.

USA psühholoog ja kehakeele ekspert Patti Wood analüüsis Trumpi käitumist ja leidis, et presidendil on käitumisrituaalid, mis aitavad tal ärevust vähendada.

Veel olevat Trumpil batofoobia, mis on hirm sügavuse ees ning sellele olevat viidanud ka selle aasta jaanuarikuine käitumine, kui USAs oli külas Briti peaminister Theresa May. Trump haaras May käest kui nad Valge Maja treppidel liikusid, kuna USA president olevat kartnud trepist alla minna.

Trumpi lähikonda kuuluva isiku sõnul ei ole presidendil New Yorgis Trump Toweris batofoobiaga probleemi, kuna ta kasutab seal kuldset lifti, mitte treppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles