Hendrik Toompere jr auhinna toonud lavastusest: see sattus minu kätte läbi Lembit Ulfsaki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnatud ühel pildil: vasakult meeskõrvalosa laureaat Nikolai Bentsler, naiskõrvalosa laureaat Mari Abel, parim meesnäitleja Märt Avandi,parim lavastaja Hendrik Toompere jr., parim kunstnik Liina Keevallik ja parim naisnäitleja Riina Maidre
Auhinnatud ühel pildil: vasakult meeskõrvalosa laureaat Nikolai Bentsler, naiskõrvalosa laureaat Mari Abel, parim meesnäitleja Märt Avandi,parim lavastaja Hendrik Toompere jr., parim kunstnik Liina Keevallik ja parim naisnäitleja Riina Maidre Foto: Marko Saarm / Sakala

Näitleja ja lavastaja Hendrik Toompere jr ütles «Ringvaates», et tema jaoks oli suur üllatus nii parima lavastaja preemia võitmine teatri aastaauhindadel kui ka parima näitleja tunnustuse pälvimine EFTA galal. 

«See on kummaline, et kui elus asjad juhtuvad, siis just ühe korraga, nüüd on aga ilmselt järgmised kümme aastat vaikus,» sõnas ta ja kinnitas, et Draamateatri «Väljaheitmine ehk ühe õuna kroonika» oli äärmiselt suur töö, vahendab ERR.

«Lavastus sattus minu kätte läbi Lembit Ulfsaki,» selgitas lavastaja ja kinnitas, et Ulfsaki Leedu kolleeg soovitas talle seda materjali uurida ning kuna tal endal polnud enam mingit ambitsiooni lavastada, siis soovitas ta Toompere jr'ile. 

«Materjal on suhteliselt otsekohene ja kohati robustne, aga see käib selle maailma ja temaatikaga kokku.»

Küsimuse peale, kas temast võiks saada uus «Eesti hea lavastaja», vastas Hendrik Toompere jr, et paberite poolest on ta siiski näitleja ning jätkab näitlejana ka Eesti Draamateatris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles