Video: senaator John McCain nimetas Kim Jong-uni «hulluks paksukeseks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea ähvardas USAd sõjaga, kuna senaator John McCain nimetas selle riigi despoodist juhti Kim Jong-uni «hulluks paksukeseks».

Lõuna-Korea ja USA meedia teatel oli Kim ameeriklasest poliitiku märkusest äärmiselt solvunud.

McCain mainis Kimi, kui rääkis kanalile MSNBC Põhja-Korea raketikatsetustest ja USAle pidevalt tehtavatest sõjaähvardustest.

John McCain
John McCain Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Senaator kutsus lääneriike tegutsema juustu- ja veinimaia Kimi  vastu enne, kui on liiga hilja.

«Hiina on praegu ainus riik maailmas, mis suudab mõnevõrra Kim Jong-uni, seda Põhja-Koread juhtivat hullu paksukest kontrolli all hoida. Hiina saaks ühe nädalaga lõhkuda Põhja-Korea majanduse, kuna Põhja-Korea on Hiinast majanduslikult sõltuv,» selgitas McCain.

Ta lisas, et Hiina ei ole seni Põhja-Korea vastu samme astunud, kuid hiinlased peavad saama lõpuks aru, et see riik ohustab nii USA kui maailma julgeolekut, võides käivitada globaalse sõja.

Põhja-Korea ähvardas selle kuu alguses USAd, et kui USA saadab «kasvõi ühe kuuli» Põhja-Korea suunas, siis tehakse USA maatasa.

Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KNS/AFP/Scanpix

McCain on ka varem Põhja-Koread ja selle liidrit kritiseerinud, kuid kuna sel korral tuli jutuks juhi kehakaal, siis oli see Kimi jaoks äärmiselt solvav. 

Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KCNA/Reuters/Scanpix
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles