Rita Rätsepp: eesti mees on valdavalt siiski vastutustundetu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rita Rätsep
Rita Rätsep Foto: Kanal 2

Psühholoog ja seriaali «Pilvede all» näitlea Rita Rätsepp (54) tõdeb Naistelehele antud intervjuus, et tema arvates on eesti mees valdavalt vastutustundetu ja naine on võtnud seepärast üle ka kandva rolli. Eesti naine on täna väga tugev.  

Rita: Lahutus lahutuse järel on muutunud trendiks. Paljud naised trambivad jalgu ja ütlevad, et mulle ei meeldi, ma ei soovi, ma ei taha, ei pinguta, ei huvita. Naised lahutavad isegi kergekäelisemalt, kui mehed. Võib-olla on see kättemaks meestele, kelle pärusmaa see siiani on olnud.

Naise roll on loomulikult olla kodu süda. Aga naine tuleb ka ju töölt, on väsinud. Ta ootab, et teda toetatakse, et aidatakse poes käia, koristada ja süüa teha. See on igati õigustatud. Pole ju õiglane, kui naine panustab toidulauale sama palju kui mees, ja siis nõutakse, et ta teeks ka kõiki koduseid töid.

Paljud naised lähevadki lahku, kui mees ei aita koristada või lapsi lasteaeda viia või nendega õppida. Kõigil meestel pole neid oskusi ja nende vastutuskoorem on tööl tihti suurem. Samas on see ka naistel täna väga suur. Konflikt tulebki sellest, et maailm on muutunud, nagu ka rollid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles