Tudengibänd 2017 otsib noori muusikatalente

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengibänd 2016 konkursi võitja Marakratt.
Tudengibänd 2016 konkursi võitja Marakratt. Foto: Argo Ingver/Tartu tudengipäevad

Tartu Tudengipäevade kevadfestivali populaarne muusikavõistlus Tudengibänd otsib andekaid kollektiive - eelvoor demode saatmiseks on avatud kuni 14. aprillini.

Tudengibänd ootab osalema bände, kus vähemalt üks kollektiivi liige on mõne kõrgkooli üliõpilane.

Võistluse korraldaja Meeli Pipar julgustab noori kindlasti oma demolugusid eelvooru saatma: «Tähtis ei ole, missugust stiili viljeletakse, missuguseid instrumente kasutatakse või mitmekesi musitseeritakse -  konkursil hinnatakse peamiselt just isikupära, tudenglikkust ja omaloomingu originaalsust.»

Osavõtuks tuleb eelvooru saata kolm demolugu, millest kaks peavad olemad omaloomingulised. Tudengipäevade veebilehel www.studentdays.ee on võimalik tutvuda võistluse reglemendiga ning sealt leiab ka osalemisankeedi. Kogu materjal tuleb eelvoorus osalemiseks teele panna hiljemalt 14. aprillil.

Lõppvõistlusele pääseb viis kollektiivi, kes astuvad üles Tudengbänd 2017 finaalkontserdil 28. aprillil Tartu Erinevate Tubade Klubis.

Parim kollektiiv pärjatakse Tudengibänd 2017 tiitliga ning lisaks jagatakse mitmeid eriauhindu. Muuhulgas saab üks koosseis võimaluse esineda mais toimuval Tartu Indiefestil ning üks kollektiiv pääseb otse Noortebänd 2017 poolfinaali. 

Tudengibänd on aegade jooksul olnud hüppelauaks väga mitmetele noortele muusikutele. 2002. aastast on lavalaudadel käinud sellised kollektiivid nagu Kruuv (2009), Ukerdajad (2013), POSÕ (2014), Moody Ocean (2015), Marakratt (2016).

Tudengi- ja kultuurifestival Tartu Tudengipäevad: Kevad 2017 toimub juba juba 24.-30. aprillil, pakkudes ligi 150 omanäolist muusika-, kultuuri-, spordi- ja meelelahutussündmust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles