Galerii! Teatriauhindade galal kuulutati parimaks meesnäitlejateks Märt Avandi ja naisnäitlejaks Riina Maidre

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala teatris jagati esmaspäeval välja teatriliidu aastaauhinnad. 

Parima meesnäitleja auhinna sai Märt Avandi lavastuste «Kopsud» (Endla), «Aadama õunad» (Kinoteater ja Nargen Festival) ja «Mitte praegu, kallis» (Endla) eest, vahendab Sakala.

«Mul oli sõnavõtt välja mõeldud küll, aga kõik läks meelest. Arvasin, et minusugune koomik siin küll seista ei saa, aga ma olen väga liigutatud,» rääkis Avandi oma tänukõnes.

Parima naisnäitleja priisi sai endale Riina Maidre lavastuste «Vannutatud neitsid» (R.A.A.A.M.) ja «Skaala surm» (Kanuti Gildi SAAL) eest. «Eelmisel aastal sattus minu elus kõrvuti kaks rolli, üks väga lihtne, teine väga raske,» rääkis Mandre. «Mõnus vastuolu!»

Auhinnatud ühel pildil
Auhinnatud ühel pildil Foto: Marko Saarm / Sakala

Parim lavastaja on Hendrik Toompere jr lavastuse «Väljaheitmine ehk Ühe õuna kroonika» (Eesti Draamateater) eest. Parim meeskõrvalosatäitja on Nikolai Bentsler («Väljaheitmine ehk Ühe õuna kroonika» Eesti Draamateatris, «Ma pigem tantsiksin sinuga» R.A.A.A.M-is ja Vabal Laval) ning parim naiskõrvalosatäitja Mari Abel («Paradiis» Von Krahli Teatris, «Aadama õunad» Kinoteatris ja Nargen Festivalil). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles