Jaapanis on olnud rüüstamisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanis on olnud rüüstamisi
Jaapanis on olnud rüüstamisi Foto: SCANPIX

Jaapani looduskatastroofi alal on aset leidnud kuritegelikke rüüstamisi.

Miyagi prefektuuri politsei esindaja sõnul on neile teatatud 250 vargusjuhtumist, kirjutab The Telegraph.

Asju on kaduma läinud 9,4 miljoni jeeni eest. Politseinike sõnul oli see üllatus, et rüüstamisi ette on tulnud.

Politsei plaanib lõpetada pisivargused sellega, et paneb kahjustada saanud aladele, kus majad püsti jäid, lisajõude patrullima.

«Oleme hakanud saama teateid alles jäänud, kuid kannatada saanud ehitiste rüüstamise kohta. Paar isikut on juba arreteeritud. Teeme kõik, et see ei korduks,» lausus sadamalinna Kamaishi asepolitseijuht Hironori Kodashima.

Politsei teatel arreteeriti mehed, kes lõhkusid sularahaautomaati, et raha kätte saada. Samuti tabati kaaskodanike autodest bensiini varastanud isikud. Teateid on ka varguste kohta eramajadest ja poodidest.

«Varastel ei ole raske kahjustada saanud majadesse sisse astuda ja sealt midagi näpata. Mitte keegi ei ela neist ehitistes,» lisas Kodashima.

Enamik jaapanlasi on katastroofi suhtunud rahulikult ja stoiliselt nagu sealses kultuuris omane. Evakueerimiskeskustes elatakse üsna arhailistes tingimustes, seistakse toidu, vee ja bensiini järjekordades.

Jaapani budistliku taustaga ning distsiplineeritud ühiskonnas on kaasinimeste õnnetuse ärakasutamine väga harv nähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles