Vahur Kersna naasis ammuse tööandja rüppe

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna 2007. aastal võtmas vastu ajakirja Nädal auhinda.
Vahur Kersna 2007. aastal võtmas vastu ajakirja Nädal auhinda. Foto: Marina Puškar

Vahur Kersna, kelle televaatajad on seitse korda valinud Eesti parimaks saatejuhiks, naasis eile pärast rohkem kui aastapikkust pausi uuesti tööle Eesti Televisiooni.


Pikka aega haiguslehel viibinud Kersna (46) tagasitulek on sündmus, mis Eesti teleäris on võrreldav Edgar Savisaare tagasipöördumisega pärast südamehaigust suurde poliitikasse, kuid ometi püüdis Kersna enda tähtsust pisendada.



«Olen tööl, niipalju-kuipalju,» poetas ta. «Kuskilt otsast tuleb alustada. Puhkus on läbi.»



Viimased neli nädalat oli Kersna tõesti puhkusel, nii palgalisel kui palgata, kinnitas Eesti Rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.



Keeldub kaagutamast


ERRi programmide eest vastutav juhatuse liige Hanno Tomberg ei varjanud oma rahulolu Kersna tagasituleku üle, öeldes: «Mulle on hästi oluline, et Vahur saab jälle hakata tegema asju, mis talle meeldivad.»



Kersna aga ei tahtnud teha piuksugi teemal, mida ta ETVs tegema hakkab. Selle asemel pidas ta Postimehele koolipapa toonil loengu, kus väitis, et ühe mehe tööle minek ei ole eriline uudis ajal, kui Eesti telemaastikul käib nii verine võitlus nagu ei kunagi varem.



«Ma põhimõtteliselt enne ei kaaguta, kui olen midagi munenud,» sõnas Kersna ja palus täpsustavad küsimused enda kohta suunata rahvusringhäälingu juhtkonnale.



Tomberg palus omakorda viis minutit nõupidamisaega, et kolleegidega kooskõlastada, kui palju teavet Kersna lähema aja tegemiste kohta rahva ette lasta. Seejärel tunnistas ta, et Kersna asub tööle detsembri lõpus vaatajate ette jõudva aastavahetuse programmi kallal ning uuel aastal uute projektidega.



Ehkki Kersna andis lootust, et teda võib veel sel aastal ekraanil näha, ei tasu teda otsida «Pealtnägija» saatest, mis on teinud temast eesti rahva lemmiku ja kodumaise telepublitsistika ühe hinnatuma viljeleja. «Neil on seal omad tegemised,» sõnas ta saate kohta, mida nüüd veab Mihkel Kärmas üksinda.



Soovib teistsuguseid saateid


Tomberg märkis, et juba eelmisel sügisel, kui Kersna haigestus, sai otsustatud, et «Pealtnägija» meeskond tuleb uuesti komplekteerida. «Ja Vahur on ise avaldanud soovi teha teistsuguseid saateid,» lisas ta.



Kersna karjäär televisioonis algas 23 aastat tagasi, kui temast sai pärast Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala lõpetamist ETV meelalahutus- ja muusikasaadete toimetuse töötaja. Algul tegi Kersna «Prillitoosi» spordinurka, suurem tuntus saabus aasta hiljem eetrisse jõudnud «Noortestuudio pärastlõunaga».



Järgnes ufoteemaline saade «Monoloog tundmatuga». Seejärel astus ta üles «Jah! Show’s» ning enne «Pealtnägija» käivitamist aastal 1999 juhtis tutvumismängu «Reisile sinuga».



Aastal 2004 võitis Kersna Kuldmikrofoni, Eesti Ringhäälingute Liidu väljaantava eetriajakirjaniku aastaauhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles