Kambodžalannad ei saa enam abielluda üle 50-aastaste välismaalastega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu.
Abielu. Foto: SCANPIX

Kambodžas kehtestati keeld, mille kohaselt ei saa üle 50-aastased välismaa mehed kohalike naistega abielluda.

Valitsuse esindaja sõnul püüavad nad sellega ennetada ebavõrdseid abielusid ning tagada, et abiellutakse armastusest, kirjutab BBC.

Samas ei kehti see reegel välismaalastest naiste ega Kambodža meeste kohta.

Kohalike sõnul on see mõnevõrra diskrimineeriv. Eriti on selle vastu segaabieludes olijad.

Traditsioonilised Kambodža pulmad on väga suurejoonelised.

«Olen kambodžalannaga abielus kümme aastat, meil on kaks last ja elame õnnelikku pereelu,» sõnas briti päritolu arst Jim Gollogly.

Ta abiellus 50. eluaastates ja ta naine oli 30. eluaastates.

«Oletada võib, et see reegel kehtestati põhjusel, et väga eakad ja jõukad heaoluriikide mehed ei tuleks kohalikke teismelisi noolima,» lisas Gollogly.

Inglase sõnul on siin mängus ka moraalireeglid.

«Võimalik, et seadusandjad näevad asjas natuke amoraalsust. Kambodžas on abielu seaduslik vaid siis, kui ollakse täiskasvanu. Kui naine on 18-aastane ja vanem, on tal õigus oma elu üle otsustada,» selgitas arst.

Kambodža valitsuse esindaja sõnul lähtusid nad moraalist ja eetikast.

Samuti peab kambodžalannaga abielluv välismaalane teenima kuus vähemalt 2500 dollarit. See on mitu korda rohkem, kui Kambodžas keskmiselt teenitakse.

Kohalike sõnul on Aasias siiani üsna levinud, et üle keskea mees abiellub väga noore naisega. Arvatakse, et selle tõttu ei tohiks ka välismaa meestele piiranguid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles