Reporter Türgis: erandkorras lasti naisreporter Tügi saunas meeste poolele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi saun
Türgi saun Foto: bluestarline.com.au

Eestlased peavad end ikka saunarahvaks. Sama arvavad enda kohta ka türklased. Reporter käis Türgi olles ühes tõelises Türgi saunas ehk hamamis proovimas, millised on sealse sauna võlud.

Saunakultuur on Türgis kõrgelt hinnatud ning vähemalt korra nädalas püüavad türklased hamami jõuda. Türgi saunas käivad naised ja mehed eraldi.

Reporteril läks korda aga midagi erakordset. Naisreporter Hetlin Villak nautis saunamõnusid hoopistükis sauna meeste osas. Tema operaatorist kaaslane oli meessoost ning teda naiste poolele ei oleks mitte mingil juhul lastud.

Saunakogemuse algab hamamis sellest, et esialgu peab ennast vähemalt 10 minutit üles soojendama. Sealt edasi on külalisel vaja lihtsalt lõõgustuda. Kogu pesemisprotsess tehakse külalise eest ära. Inimene võtab lavatsile aset ning seejärel hakatakse teda seebivahuga pesema ning masseerima. Protsessi lõpetab üks korralik peapesu.

Videost näed traditsioonilist saunaskogemust lähemalt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles