Londoni rünnakus hukkunud politseniku perele on kogutud 420 000 naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Palmeri mälestamine
Keith Palmeri mälestamine Foto: Dominic Lipinski/AP/Scanpix

Selle nädala kolmapäeval, 22. märtsil toimus Ühendkuningriigi pealinnas Londonis Westminsteri sillal terrorirünnk, milles ründaja Khalid Masood sõitis autoga rahva sekka ning hiljem pussitas parlamendihoonet turvanud politsenikku, kes hukkus.

Briti meedia teatel käivitati rünnakus elu kaotanud 48-aastase politseniku Keith Palmeri pere abistamiseks korjandus ja nüüdseks on koos juba 420 000 naela (üle 485 000 euro).

Keith Palmer
Keith Palmer Foto: Metropolitan Police/PA Wire/PA Images/Scanpix

Korjanduse korraldajate eesmärgiks oli Palmeri perele koguda 10 000 naela, kuid juba kuus tundi pärast korjanduse käivitamist oli koos üle 100 000 naela.

«Briti politsenike ametiühing korjab raha 22. märtsil parlamenti turvanud, kuid rünnakus hukkunud politseniku Keith Palmeri pere abistamiseks,» teatas korjanduse algatanud Stephen Redgewell.

Keith Palmeri mälestamine
Keith Palmeri mälestamine Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Palmeri pere jaoks käivitati interneti rahakogumise platvormi JustGiving abil veel teine korjandus, mille käivitajate sõnul tagavad politsei, sõjavägi ja päästeteenistus kodanike igapäevase turvalisuse ja nad teevad seda varjatult, samas aga päästavad palju inimelusid.  

«Päike paistab ka homme ja me seisame koos terrorismi vastu. Palmeri juhtum ei puudutanud ainult tema perekonda, vaid kogu ühiskonda, kuna ta kaitses kodanikke ja demokraatiat. Ta andis oma elu, et teised saaksid elada, kuid nüüd vajab ta perekond abi,» lisasid korjanduse algatajad.

Keith Palmeri mälestamine
Keith Palmeri mälestamine Foto: JOEL FORD/AFP/Scanpix

Sellel leheküljel annetuse teinud Christopher Buckley teatel on ta küll Palmeri perele võõras, kuid ta peab hukkunud politsenikku kangelaseks.

Keith Palmeri mälestamine
Keith Palmeri mälestamine Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Üks anonüümne annetaja kirjutas, et ta oli Palmeri kolleeg ja ta tunneb ta perele kaasa.

«Kaasohvitserilt, puhka rahus, sest sinu töö on tehtud. Meie politseinikud oleme nagu üks pere ja seega saame aru ka Palmeri pere kaotusest,» teatas anonüümne isik.

Chris Hossin kirjutas, et kui üks kukub, siis kõik teised komistavad ning lisas, et Palmer puhaku rahus, sest terroristid ei võida mitte iialgi.

JustGiving leheküljel kogutakse raha ka teiste Londoni rünnakus elu kaotanute perede ja kannatanute jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles