Venemaa kanalid ei näita selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Samoilova
Julia Samoilova Foto: Maria Antipina/Maria Antipina/TASS/Scanpix

Kyivpost.com teatel ei näita mitte ükski Venemaa telekanal sellel aastal Ukrainas Kiievis toimuvat Eurovisiooni lauluvõistlust.

Venemaa esimese telekanali teatel keelasid Ukraina võimud Venemaa esindajal Julia Samoiloval Kiievis võistelda ja selle tõttu loobusid Vene kanalid selle lauluvõistluse näitamisest.

Julia Samoilova
Julia Samoilova Foto: Maria Antipina/Maria Antipina/TASS/Scanpix

Ukraina võimud andsid 27-aastasele Samoilovale Ukrainasse sissesõitmise keelu, kuna lauljanna esines möödunud aasta suvel Krimmis, kus ta propageeris, et Krimm on alati Venemaa osa.

Venemaa annekteeris Krimmi kolm aastat tagasi, pidades seda nüüd enda alaks, kuid lääneriikide arvates kuulub Krimm Ukrainale. USA ja veel mitmed riigid kehtestasid seoses Krimmi annekteerimise ja Ida-Ukrainas toimuva sõjaga Venemaale mitmeid sanktsioone.

Varasematel aastatel on Venemaal kandnud Eurovisiooni vaheldumisi üle Rossija 1 ja Kanal 1 telekanal. Sel aastal vastutab ülekannete ja laulja esinema saatmise eest Kanal 1, mis ei ole veel lõplikult kinnitanud, et Venemaal ei näidata 2017. aasta Eurovisiooni lauluvõistlust.

Eurovisiooni 62 aasta pikkuse ajaloo jooksul ei ole varem ette tulnud, et korraldajariik keelab ühe riigi esndajal sellel lauluvõistlusel esinemise.

Venemaa lauljanna Julia Samoilova pidi Kiievis kandma ette pala «Flame Is Burning». Ta on pärit Komi vabariigist Uhtast, jäädes juba lapsepõlves haiguse tagajärjel ratastooli.

Venemaa hakkas Eurovisiooni lauluvõistlusel osalema 1994. aastast, olles nüüdseks üks edukamaid riike. Vene laulja Dima Bilan võitis 2008. aastal Serbias Belgradis toimunud lauluvõistluse palaga «Believe», selle tõttu toimus 2009. aasta Eurovisioon Moskvas.

Dima Bilan
Dima Bilan Foto: Maksim Bogodvid/Sputnik/Scanpix

Viimasel kahel aastal on Venemaa esindaja saanud Eurovisioonil vastavalt teise ja kolmanda koha.

Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal on 9. mail, teine 11. mail ja finaal on 13. mail. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles