Venelasest tuumafüüsiku väitel rööviti ta orjaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Vene meedia teatel kadus kaks aastat tagasi venelasest tuumafüüsik Juri Obraztsov, kes nüüd leiti Kasahastanist Almatõst ühest ostukeskusest kerjamas ja abi palumas.

54-aastase Novosibirskist pärit mehe sõnul rööviti ta 2014. aastal kui ta külastas Kasahastani ning viidi farmi orjaks, kus ta töötas oletatavalt ligi neli aastat.

Almatõ politsei teatel on mehe kehal näha füüsilise vägivalla jälgi, tal on kinnikasvanud haavu ja teda on pekstud. Lisaks lonkab ta tugevalt.

Obraztsovi sõnul pääses ta lõpuks oma vangistajate käest põgenema ja jõudis Almatõsse, kus abi otsis. Mehel sõnul on tal vägivalla ja üleelamiste tõttu mälukaotus ning ta ei oska täpselt öelda, kui kaua teda orjana peeti ja kes on tema vangistajad. Samas ta mäletab, millist elu elas ta Novosibirskis.

Venemaa konsulaat Kasahstanis kinnitas tuumafüüsiku kadumist 2014. aasta veebruaris ning nüüd tema leidmist.

Uudisteagentuuri Rosbalt andmetel alustas Novosibriski prokuratuur Obraztsovi juhtumi uurimist.

Obraztsov on Kasahstanis Venemaa konsulaadis, kus talle väljastatakse ajutised reisidokumendid, et ta koju Novosibirskisse pääseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles