Stsenarist paljastas tõe «Die Hard 2» vastuolulise stseeni kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil Bruce Willis John McClane'i rollis
Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil Bruce Willis John McClane'i rollis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Menufilmi «Die Hard 2: Die Harder» (Visa hing 2) stsenarist paljastas nüüd, et ta pidi stuudio käsul selle linateose kõige vastuolulisemat stseeni muutma, kuid vaatajateni jõudnud filmis on siiski näha algset stseeni.

Tegemist on stseeniga, milles terroristid, keda juhib USA sõjaväe eriüksuse kolonel William Stuart, võtavad lennujuhtimiskeskuse enda kontrolli alla ja nende kätte langeb ka Briti reisilennuk 230 inimesega pardal ja mis kukub alla, edastab news.com.au.

Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil William Sadler kolonel William Stuartina
Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil William Sadler kolonel William Stuartina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Algese käsikirjas saavad surma kõik pardal olnud mehed, naised ja lapsed hoolimata New Yorgi politseiniku John McClane’i (Bruce Willis) viimase hetke pingutustest.

Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil Bruce Willis John McClane'ina
Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil Bruce Willis John McClane'ina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Die Hard 2» stsenarist Steven de Souza paljastas nüüd, et filmistuudiod Silver Pictures ja Gordon Company ei nõustunud paljude inimeste surma nõudnud stseeniga.

Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil allakukkunud lennuk
Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil allakukkunud lennuk Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Tahtsin sellega tuua sisse haavatavust, et ka McClane ei ole kõikvõimas ja tal alati kõik ei õnnestu. Juba pärast esimeest «Die Hard» filmi oli selge, et peategelane käib veel mitu korda tulest ja veest läbi,» selgitas de Souza.

Stsenarist lisas, et stuudiod kartsid vaatajate reageeringut lennuõnnetusele ja seda, et rahvale enam tulevikus tehtavad «Die Hard» filmid ei meeldi.

«Nad ütlesid mulle, et ma ei saa nii palju inimesi tappa, sest sellega kaotame vaatajaid. Selle asemel tuleks kasutada kullerfirma UPS kaubalennukit, mis alla kukub. 230 reisija asemel saab surma vaid kaks pilooti,» meenutas de Souza.

«Die Hard 2» võtetel tehtigi sellest stseenist kaks varianti, milles esimeses kukub alla Briti reisilennuk ja teises UPS lennuk.

De Souza sõnul meeldis inimestele, kes kutsuti kontroll-linastusele, originaalvariant, milles kaotavad elu suure reisilennuki pardal olnud ja stuudiod said aru, et nad ei pea  seda stseeni enne suurema vaatajaskonna ette jõudmist muutma.

«Vaatajatele meeldis algselt stsenaariumis olnud variant ja me jätsime selle filmi,» nentis stenarist.

«Die Hard 2» filmis on politseinik John McClain (Bruce Willis) jõululaupäeval Washingtoni Dullesi  lennujaamas ootamas oma naist Hollyt, kes lendab Los Angelesest Washingtoni, kuid terroristid kaaperdavad lennujuhtimissüsteemi, mille tõttu lennukitel kaob juhtimiskeskusega kontakt. Nad jäävad lennujaama kohale tiirutama ja McClane peab olukorra lahendama enne, kui lennukid hakkavad kütuse otsalõppemise pärast alla kukkuma. Terroristid nõuavad samas kindral Ramon Esperanza, keda transporditakse ühest USA vanglast teise, vabastamist.

Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil Bruce Willis John McClane'i rollis
Stseen filmist «Die Hard 2». Pildil Bruce Willis John McClane'i rollis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Steven de Souza stsenaarium põhineb Walter Wageri romaanil «58 Minutes».

Kokku on viis «Die Hard» filmi, millest esimene «Die Hard» valmis 1988, teine 1990, kolmas «Die Hard with a Vengeance» 1995, neljas «Live Free or Die Hard» 2007 ja viies «A Good day to Die Hard» 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles